EXCLUSIV. Liderul elevilor din Romania despre scandalul de la „Bolintineanu”: Un abuz, un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti

Publicat pe Actualizat pe

iulia mironIulia Flavia Miron, presedintele Consiliului National al Elevilor-structura reprezentativa a elevilor din Romania-, si-a aratat mahnirea fata de situatia creata la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, catalogand-o ca fiind „un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti”. Miron a adaugat ca la fel de vehement critica si orice incercare de fraudare a examenului de Bacalaureat.

Imaginea sistemului educational romanesc a fost grav afectata de aceasta situatie regretabila

„Este firesc ca persoanele care vor fi dovedite vinovate pentru fraudarea examenului de Bacalaureat sa suporte rigorile legii, insa situatia de la Liceul „Dimitrie Bolitineanu” din Bucuresti reprezinta un abuz, un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti. Este inadmisibil ca intr-o tara democratica, organele legii sa audieze si sa perchezitioneze o persoana, fara a prezenta un act care sa fundamenteze acest mod de actiune. In cazul de fata, a fost vorba de 100 de persoane carora le-au fost incalcate drepturile.”, a declarat liderul elevilor din Romania pentru cristeaalin.wordpress.com .

Iulia Miron a mai mentionat ca, din nefericire, situatia de la „Bolintineanu” lasa o urma adanca pe trupul vulnerabil al educatiei: „Imaginea sistemului educational romanesc a fost grav afectata de aceasta situatie regretabila. Insa asta nu ne opreste pe noi elevii, dar si pe parintii si profesorii nostri sa facem tot ce ne sta in putinta sa aparam scoala romaneasca si valorile ei”.

„Este tulburator sa vezi reactiile tinerilor care au fost supusi unor astfel de abuzuri, dupa iesirea din sala de examen, precum si presiunea creata in jurul acestora”, a incheiat presedintele CNE.

Iulia Miron, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca si presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Cluj, a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului National al Elevilor la data de 8 februarie 2013, in cadrul Adunarii Generale a CNE desfasurate la Galati.

3 gânduri despre „EXCLUSIV. Liderul elevilor din Romania despre scandalul de la „Bolintineanu”: Un abuz, un atentat fara precedent la imaginea si prestigiul scolii romanesti

    ion din balon a spus:
    5 iulie 2013 la 23:12

    Doar o intrebare: pe astia cine ii alege, ca eu n-am ales pe nimeni niciodata cat timp am fost elev sau student si nici nu stiu pe cineva care sa fi votat vreodata, atat ca elev cat si ca student?

    AndreiaM a spus:
    6 iulie 2013 la 11:23

    Nu as confunda cauza cu efectul. Dupa cum arata informatiile pana acum, vorbim de un SISTEM de spaga la Bolintineanu. Una e sa avem spaga ocazionala si alta sa avem spaga sistemica. Lovitura in imaginea sistemului educational nu este data de faptul ca se ancheteaza sistemul de spaga de la Bolintineanu, ci insusi sistemul de spaga de la Bolintineanu la care toata lumea a pus umarul (parinti, elevi, profesori, directori etc.)

    Nasul TV » Despre bacalaureat si fraudarea sa a spus:
    9 iulie 2013 la 15:44

    […] Solutia liberala nu este insa implementarea stricta a unui sistem prost, si cu atat mai putin abuzurile politiei. Solutia este liberalizarea sistemului, prin sporirea independentei profesorilor si dereglementarea […]

Lasă un comentariu