Din categoria „cu site-ul de cultura in duba”: scriitorul indian Amitav Ghosh si-a anulat vizita in Romania dupa ce a fost insultat de consulul Romaniei la New York

Publicat pe

Amitav Ghosh, un cunoscut autor indian de limba engleza, si-a anulat vizita in tara noastra, care era programata in perioada 12-13 octombrie, din cauza faptului ca in incercarea de a obtine viza pentru Romania a fost insultat de consulul roman la New York. Poftim cultura!

Romania era inclusa in turneul european de lansare a ultimului roman a lui Gosh, „Un fluviu de fum” (tradus si in limba romana), alaturi de Cehia, Olanda, Norvegia.

Amitav Ghosh, unul dintre cei mai mari romancieri actuali ai lumii: „Ca veteran al vizelor am avut cea mai urata experienta!”

Scriitorul a relatat, ca in timpul demersurilor de a obtine viza, a fost insultat, descriind scenele in care consulul Romaniei, Simona Bocsaneanu, a tipat la el, fiind „foarte insultatoare”.

Consulul Romaniei catre Amitav Gosh: „Unde e cartea? Cum sa dau viza fara sa vad cartea?”

Scriitorul a mai vizitat Romania, acesta declarand ca are chiar si rude in Transilvania.

E jigntor si umilitor pentru tara noastra ceea ce s-a intamplat. Pur si simplu te revolta, dar in acelasi timp te lasa fara cuvinte. Ramai mut in fata unor astfel de intamplari. Oare mai poate Romania?

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s