In tara unde 42% din populatie crede ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, ne-au separat si BAC-ul

Publicat pe Actualizat pe

BAC-ul diferit (si nu diferentiat), denumit profesional, mai are de trecut doar de plenul Senatului.

Aceasta nascocire a doamnei ministru Andronescu se doreste a fi un imbold fortat dat pietei muncii din Romania, dar care nu reprezinta nici un castig pentru sistemul de invatamant din Romania. Trecand peste faptul ca diploma de Bacalaureat profesional nu iti permite accesul in mediul universitar, acest tip de examen nu are nici o legatura cu ce inseamna, in mod traditional, BAC-ul: evaluarea standardului educational dobandit in anii de liceu si implicit, cheia de acces spre invatamantul superior. Acest BAC va cosmetiza niste rezultate, atata tot! Oare era asa greu sa se realizeze un BAC diferentiat, in functie de profil si filiera?!Imagine

Chiar nu inteleg cu ce ajuta cresterea acelui procent fatidic, daca BAC-ul profesional nu duce elevii decat spre piata muncii, traseu pe care pe care oricum il urmau 75% din cei care nu promovau examenul de Bacalaureat.

Un punct forte al acestui tip de Bacalaureat este ca ofera un plus valoare adeverintei de finalizare a studiilor liceale, avand si un titlu pompos.

Din cate am aflat noul tip de Bacalaureat nu schimba cu nimic programa scolara.

Cum va arata diploma de promovare a examenului de Bacalaureat profesional? Pentru ca in Europa si in restul lumii BAC-ul, prin definitie, garanteaza dreptul elevului de a urma o facultate.

Si sunt atatea de spus… Apropo si nu pot sa nu mentionez ca suntem tara, unde 42% din populatie crede ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Oare de aceea au separat si BAC-ul? Nu de alta, dar de vreo 8 ani tot suntem impartiti, in elevi si profesori, bugetari si salariati in mediul privat, pacienti si medici, nationalisti si europeni… Oare cum va suna acum antiteza?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s