Universitatile private acreditate despre BAC-ul profesional: Un progres care nu satisface pe deplin mediul academic

Publicat pe

Aurel Ardelean, preşedintele Uniunii Universităţilor Private Acreditate din România (UUPAR), a declarat ca sustine propunerea legislativa de introducere a Bacalaureatului profesional, doar ca proiectul ar trebui sa sufere unele modificari, pentru facilitarea accesului elevilor spre invatamantul superior.Aurel Ardelean, preşedintele Uniunii Universităţilor Private Acreditate din România

„Apreciem acest demers pe care Senatul l-a aprobat în cadrul Comisiei, dar nu ne satiface pe deplin întrucât bacalaureatul profesional reduce accesul spre bacalaureatul naţional. Absolvenţii vor trebui să parcurgă o perioadă de examene, de diferenţe. Este necesar ca un număr mai mare de elevi cuprinşi în bacalaureatul profesional să poată să aibă acces spre învăţământul academic, asta ar fi o soluţie mult mai realistă”, a precizat Ardelean.

Preşedintele UUPAR spune că forma adoptată de Senat „mai are nevoie de corecţii” întrucât „piaţa muncii nu ar putea prelua numărul mare de absolvenţi ai liceelor cu statut de şcoli profesionale”, iar învăţământul superior le-ar oferi unora dintre ei şansa să se reprofileze.

Anunțuri

Un gând despre „Universitatile private acreditate despre BAC-ul profesional: Un progres care nu satisface pe deplin mediul academic

    George a spus:
    8 Septembrie 2012 la 9:34

    Ardelean e un măgar, fost rector care, vorba unuia, ,,nu mai moare odată˝, un porc ce conduce o fabrică de diplome. Dar la asta se va ajunge cu bac-ul ăsta de doi lei: analfabeţi în facultăţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s