In furtuna reformei BAC-ului, universitatile private sunt zdruncinate din nou

Publicat pe Actualizat pe

Elevii de liceu care promoveaza examenul de bacalaureat profesional, si nu vor promova si bacalaureatul national, nu vor avea acces in invatamantul superior. Si aici vorbim atat de universitatile de stat, cat si de cele particulare.

Desi se doreste a fi solutia pentru fatidicul procent al celor picati la examenul de bacalaureat, initiativa Ministerului Educatiei va afecta si universitatile private din Romania.

Aproximativ 35% din studentii din Romania invata in universitati particulare.

Rasfoind presa, cele mai aprige pozitii publice din randul profesorilor universitari le gasim la rectorii universitatilor particulare. Ministrul care a declansat jihad-ul impotriva „fabricilor de diplome”, se incoroneaza acum cu proiectul BAC-ului profesional, in marea festivitate nationala: ambrambureala.

Cel mai ciudat in aceasta ecuatie este lipsa elevilor din preuniversitar. Ministrul trage dupa el un BAC diferit si mult criticat, in schimb ce structura reprezentativa a elevilor din Romania a cerut un BAC diferentiat.

Daca domnul rector Aurel Ardelean, presedintele Uniunii Universitatilor Private Acreditate din Romania, se arata, cu mici amendamente, un sustinator al initiativei Andronescu, alti conducatori de universitati private tintesc direct in proiect.

Rectorul Universitatii Ecologice, Alexandru Ticlea, este un opozant al BAC-ului profesional, din perspectiva lui de aplicare in toate liceele. De asemenea rectorul este mai mult ca sigur ca aceasta masura nu va fi implementata.

Aurelian Bondrea Junior, rectorul „Spiru Haret”, este mult mai speriat de ceea ce va urma, afirmand ca este posibil ca privatul „sa nu mai aiba studenti deloc”.Iar retorica lui Bondrea Jr., invatata probabil la Academia comunista „Stefan Gheorghiu”, ma face sa ma opresc aici cu opiniile despre persoana dumnealui.

Aurelian Bondrea Jr. : „Credeti ca ceilalti elevi, care dau bacalaureatul national sunt mai buni?”

In opinia presedintelui Universitatii Hyperion, Ion Spanulescu, majoritatea elevilor se vor indrepta spre BAC-ul national, lasand fara viitor proiectul ministrului Andronescu.

Cel mai optimist rector din privat este Corina Dumitrescu, sefa de la „Dimitrie Cantemir” si primul ministru propus la Educatie in cabinetul Ponta, care spune ca numarul de studenti este in continuare constant.

Ce va fi la privat, vom vedea. Insa ce va fi in preuniversitar este previzibil. Se continua programul : „reforma pe paine”, chiar daca de 20 de ani, tot flamanzi am ramas.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s