Inceput de an scolar in Romania: scoala renovata cu zeci de miliarde, inchisa

Publicat pe Actualizat pe

In timp ce mii de elevi din Romania invata in scoli construite la inceputul secolului XX, in comuna Albeni, judetul Gorj, unitatea de invatamant, realizata dupa norme europene, sta inchisa. Si va spun ca toata constructia a costat 20 de miliarde de lei vechi, bani proveniti de la Guvern.

Constructia scolii (si ce scoala! vezi video de mai jos) din localitatea Campu Mare a fost finalizata acum doi ani, dar din pacate nu a sunat niciodata clopotelul si nici elevi nu i-au trecut pragul. Doar angajatii primariei mai viziteaza cladirea pentru a o aerisi, ferind-o astfel de iminenta degradare.

La şcoala aceasta au început lucrările în 2007, iar recepţia finală s-a făcut în 2010. Au fost investite peste 20 de miliarde de lei vechi, bani daţi de Guvernul României. Din păcate, şcoala aceasta nu a funcţionat niciodată pentru că nu au fost copii suficienţi care să studieze în această unitate”, a declarat primarul comunei Albeni, Dumitru Cornea.

Scoala mai trebuie doar mobilata. Cam multi bani, nu?!

Cladirea are opt sali de clasa, bai moderne, cancelarie, biblioteca, sala de lectura, baza sportiva, vestiare si centrala pe combustibil solid.

„Este păcat de banii care s-au investit în această şcoală. Dacă nu este folosită se va distruge. Nu este normal, să avem în sat şcoală, iar copiii noştri să facă naveta cu microbuzul pentru că aceasta este închisă”, spune unul dintre părinţii elevilor din localitate.

Elevii invata, facand naveta, intr-o scoala mult mai veche.

„Fac un apel la autorităţile judeţene şi la cei de la Inspectoratul şcolar să facă ceva cu această unitate de învăţământ,” a precizat primarul Dumitru Cornea.

Comunitatea are peste 100 de familii.

http://www.youtube.com/watch?v=kHz4H2FeS98&feature=player_embedded#!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s