Ecaterina Andronescu-„garantat Vanghelie” sau cum „Abramburica” este imaginea reformei din invatamant

Publicat pe Actualizat pe

In campania electorala pentru alegerile parlamentare, din 2008, Bucurestiul era impanzit de panouri cu imaginea Ecaterinei Andronescu, alaturi de sloganul „Meriti cele mai bune scoli”, totul „GARANTAT VANGHELIE”.

Doamna profesor, rector, ministru dorea pentru tot poporul scoli mai bune, sub garantia primarului Vanghelie. Strategie de publicitate sau greseala impardonabila, aceasta imagine ilustreaza, intr-un fel sau altul, sirul lung de reforme din sistemul de invatamant romanesc de dupa 1989. Si aici nu este vorba doar de Ecaterina Andronescu, ci si de alte personalitati ce s-au luptat din rasputeri sa il intreaca pe Spiru Haret: Stefan, Golu, Maior, Petrescu, Marga, Athanasiu, Miclea, Hardau, Adomnitei, Funeriu etc. . Iar pe domnul ministru Hardau il auzeam astazi cum descria invatamantul romanesc ca fiind „haotic si defect”, gasind si cauza pentru aceasta situatie: atragerea sistemului in lupta politica. Eu eram curios sa aflu de la ministrul Mihail Hardau cum a tinut el, intre 2005 si 2007, educatia departe de politica? Dar acest lucru este deja alt subiect.

De la Revolutie incoace, sistemul de educatie a suferit profund (unii spun chiar iremediabil), fiind anexat intereselor electorale sau garantat de initiative si personaje discutabile.

In mai bine de 20 de ani, educatia a coincis cu reforma, iar reforma cu numele unui ministru si cu scopurile unui partid. Ne-am tot reformat! Am spus mereu ca reforma precedenta a fost hilara si am anulat-o. Si asa s-au nascut marile schimbari din scoala romaneasca, mosite de interesul de grup si nu de interesul elevilor, studentilor, parintilor, profesorilor, societatii in ansamblul ei.

Panourile cu ministrul Andronescu „garantat” de „Marean” Vanghelie le pun in acceasi fotografie de grup cu declaratiile de saptamana aceasta a senatorului Radu F. Alexandru. Senatorul aprecia, in plenul Senatului Romaniei, ca „Abramburica este expresia retinerii modului in care s-a desfasurat reforma in invatamant”, Ecaterina Andronescu replicandu-i ca nu este „onorant” ceea ce a declarat.

„GARANTAT VANGHELIE” este mai onorant?

P.S: Referitor la panourile electorale, Ecaterina Andronescu a precizat, la acel moment, ca nu a stiut niciodata ca va fi „garantata” de primarul sectorului 5 si ca in dimineata cand a vazut afisul (despre care nu stia absolut nimic), era sa faca accident de masina.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s