Abramburica a mai facut o magie: Bacalaureatul profesional a fost adoptat de Senat. Mai trebuie DOAR ca Presedintele Romaniei sa promulge legea

Publicat pe

Senatul a adoptat modificarea propusă de Ministerul Educaţiei prin care se introduce bacalaureatul profesional. Noul tip de BAC constă în trei probe de competenţe, identice cu cele de până acum, un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la educaţia antreprenorială. Proiectul şi proba practică se vor da în funcţie de profilul urmat de elev.

La ieşirea de la votul de la Senat, Ecaterina Andronescu a precizat că bacalaureatul profesional va fi de anul viitor la fel de riguros ca şi până acum.

73 de senatori au votat pentru bacalaureatul profesional, 15 au fost împotrivă, iar unul s-a abţinut.

Ecaterina Andronescu a declarat că metodologia pentru examenul de bacalaureat profesional este gata şi că va fi publicată imediat ce legea apare în Monitorul Oficial.

Legea prin care se modifică bacalaureatul urmează să fie promulgată de preşedintele Basescu şi să fie publicată în Monitorul Oficial.

In opinia mea nu trebuie uitat un lucru: consilierul pe probleme de educatie al Presedintelui Romaniei este fostul ministru Daniel Funeriu, care mai mult decat probabil ii va oferi consiliere in aceasta privinta lui Traian Basescu.

Daniel Funeriu: „E o măsură total greşită, un fel de „BAC cu buletinul”.  Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învaţă. Actualul guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat BAC-ul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la BAC. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper că plenul Senatului să nu voteze aşa ceva.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s