BAC-ul profesional. Andronescu: Inscrierile incep mult mai devreme. La proba practica, cei de la informatica, pot pregati niste slide-uri despre informatica

Publicat pe

Noul tip de BAC constă în trei probe de competenţe, identice cu cele ale Bacalaureatului national, un proiect şi o probă practică, precum şi un examen scris la disciplina educaţie antreprenorială, pe care toţi elevii o fac în clasa a X-a.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că metodologia de examen prevede ca elevii să se înscrie pentru bacalaureatul profesional mult mai devreme.

„Cei care vor opta pentru bacalaureatul profesional îşi vor alege o temă din disciplinele pe care le fac la liceu şi vor elabora un proiect pe parcursul anului şcolar. Proiectul va fi susţinut în sesiunea de examen, care se va desfăşura înaintea bacalaureatului naţional”, a precizat ministrul Andronescu.

„Cei care sunt la industrie alimentară şi fac un proiect despre modul de servire sau aranjare a mesei, pot susţine proba practică pe aceeaşi temă, să le arăte profesorilor examinatori cum se serveşte”, a declarat Ecaterina Andronescu. Ea a mai spus că cei de la informatică pot să pregătească nişte slide-uri despre informatică.

Metodologia de examen va fi publicată imediat ce legea va fi promulgată de Presedintele Romaniei şi publicată în Monitorul Oficial.

Cei care vor alege noul tip de bac vor primi o diplomă cu ajutorul căreia se vor putea angaja pe piaţa muncii, dar nu vor mai avea acces la facultate.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s