Andronescu despre motiunea de cenzura: Nu am dormit in aceste doua luni. Pot sa spun ce am facut

Publicat pe

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că va răspunde la moţiunea simplă care va fi depusă săptămâna viitoare pe Educaţie cu faptele concrete realizate de când a preluat mandatul, adăugând că în aceste două luni  nu a dormit şi a făcut practic tot ce se putea.

„La moţiune o să le răspund acestor puncte pe care am înţeles că le pun în moţiune cu toate argumentele care îmi stau la îndemână şi cu fapte concrete, pentru că eu vin din domeniul ştiinţelor exacte şi nu vorbesc decât pe lucrurile pe care le putem şi vedea şi măsura aşa cum sunt ele (…) Astea toate cred că spun că nu am dormit în aceste două luni şi că am făcut practic tot ce se putea (…) Eu sunt la Ministerul Educaţiei de două luni, cred că am făcut în aceste două luni suficient de multe lucruri pe care le puteam face în două luni încât să pot să răspund de ce le-am făcut şi să şi spun ce-am făcut”, a afirmat Andronescu, într-o conferinţă de presă.

Despre clasa pregatitoare

„Numai dacă ar fi să vorbesc despre clasa pregătitoare pe care am luat-o de la cota zero, adică nu era nimic pregătit. Nici corpul profesoral instruit corespunzător, nici selecţionat, nici mobilierul angajat să spunem prin licitaţie, nici materialele didactice, deci practic aveam doar 130.000 de copii înscrişi şi familii foarte nemulţumite faţă de modul în care cei care au fost înaintea noastră au decis cum să accepte înscrierea acestor copii. Nu am lăsat nicio zi să ne interesăm de fiecare dintre demersurile pe care le-am menţionat şi a început anul şcolar aşa cum poate mulţi nu se aşteptau să înceapă, adică în cvasi-majoritatea şcolilor avem şi mobilier, avem şi profesori, toţi sunt calificaţi, lucrurile au mers…”, a spus ministrul Educaţiei.

Despre Bacalaureatul profesional

„Nu poţi abandona 150.000 de tineri de 18-19 ani, câţi nu au luat Bacalaureatul anul trecut şi anul acesta. Pentru ei trebuie să găsim o formulă de integrare pe piaţa muncii şi cred că această propunere este o astfel de soluţie. Faptul că marea majoritate a celor care au un cuvânt de spus au găsit pozitivă această soluţie mă determină să stau cu fruntea sus şi să sper că ea şi produce efectele pe care noi le-am scontat”, a afirmat ministrul Educatiei.

„Ne-am ocupat practic de cum să îi pregătim mai bine pe cei care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune pentru a doua sesiune, că niciun inspector nu a plecat în concediu, că s-a organizat cursuri în toate liceele unde am avut eşecuri la Bacalaureat”, a mai spus Andronescu.

PDL va depune moţiunea simplă pe tema educaţiei în prima şedinţă de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, a declarat vineri, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

Anunțuri

Un gând despre „Andronescu despre motiunea de cenzura: Nu am dormit in aceste doua luni. Pot sa spun ce am facut

    Lafont a spus:
    23 Septembrie 2012 la 19:37

    Pot sa spun eu ce ati facut tov, abramburica: ati facut rahatul praf si acum vreti sa scoate-ti legea educatiei si sa aducti alta facuta pt clica usl-ista. tineti minte ceva spun: romanii nu mai sunt asa usor de mintit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s