FABRICILE DE DIPLOME SE INTORC. Cateva sute de euro marirea notei si intre 1000 si 3000 de euro pentru diploma de licenta. Profesor universitar arestat

Publicat pe

*intre 1000 si 3000 de euro, tarifele invatamantului superior

Angajaţii de la Universitatea Bioterra sunt cercetaţi de procurori pentru că ar fi cerut de la studenţi între câteva sute şi 1.000 de euro pentru o mărire de notă şi între 1.000 şi 3.000 de euro pentru o diplomă de licenţă, au declarat, ieri, surse judicare.

Potrivit surselor citate, unii studenţi erau ajutaţi să primească subiectele pentru examenul de licenţă, iar cei care le transmiteau aceste date cereau în schimb până la 500 de euro.

De asemenea, pentru cei care vroiau să îşi mărească notele obţinute la examene erau ceruţi de la câteva sute până la 1.000 de euro.

Au fost şi cazuri în care unii studenţi au primit note deşi nu au participat la examene, pentru obţinerea diplomei de licenţă în acest fel fiind cerute sume între 1.000 şi 3.000 de euro, au precizat sursele citate.

 Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost reţinut de procurori

Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra Bucureşti, a fost reţinut de procurori, ieri, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada iunie – iulie 2012, Dulugeac a furnizat informaţii ce nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

*Ministerul Educatiei incepe, de abia acum, controalele

Universitatea Bioterra din Bucuresti va fi supusa, incepand cu data de 1 octombrie, unor verificari ale Corpului de control al Ministerului Educatiei, a anuntat ministrul Ecaterina Andronescu. Controalele vor viza in mod special modul de „gestionare” a studentilor, incepand cu inmatricularea si terminand cu acordarea notelor.
Initial, verificarile ar fi trebui sa se desfasoare joi, 27 septembrie, insa au fost amanate din cauza faptului ca sunt in plina desfasurate anchetele organelor abilitate, in dosarul divulgarii de subiecte la Universitatea Bioterra.

Ecaterina Andronescu: „Fara indoiala, vom lua masuri”

„Dacă vor exista derapaje, fără îndoială, vom lua măsuri”, a mai spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă, în urma verificărilor, există riscul ca universitatea să fie închisă, Andronescu a spus: „Există şi acest risc, dar sunt multe alte măsuri până acolo”.

În acelaşi context, ministrul Educaţiei a precizat că, în prezent, Universitatea Bioterra este creditată cu un „grad limitat de încredere”, iar dacă la o evaluare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) se va constata că nu sunt îndeplinite standardele necesare, instituţia poate coborî la „neîncredere”, după care poate urma lichidarea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s