Motiunea pe educatie respinsa in Parlament. Deputat al opozitiei catre Andronescu: „Sunteti posesoarea unui apelativ care va defineste exact, dar care produce societatii grave prejudicii. Sunteti o simbioza intre putinta si neputinta”

Publicat pe Actualizat pe

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată „Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Motiunea a fost respinsa de plenul camerei infeorioare a Parlamentului Romaniei cu 153 de voturi „impotriva”, 67 de voturi „pentru” si 10 abtineri.

La dezbaterea moţiunii a participat si ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

În textul moţiunii sunt cuprinse o serie de măsuri a căror adoptare este solicitată de democrat-liberali, cu scopul de a redresa situaţia din domeniu.

Printre măsurile cerute de PDL se numără renunţarea la bancalaureatul profesional pentru anul viitor, continuarea învăţământului profesional, renunţarea la mutarea clasei pregătitoare obligatorii de la şcoli la grădiniţe, depolitizarea sistemului educaţional.

Totodată, iniţiatorii democrat-liberali solicită ca ministrul Andronescu să-i retragă titlul de doctor primului-ministru Victor Ponta.

Deputatul PDL Doiniţa Chircu i-a transmis Ecaterinei Andronescu, la dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie, că aceasta este posesoarea unui apelativ care o defineşte exact, şi anume „Abramburica”.

„Aţi ieşit din jobenul premierului Ponta tot dumneavoastră, pentru a teria oară, spre liniştea acoliţilor şi nelinistea sistemului de învăţământ pe care l-aţi bulversat de fiecare dată. Sunteţi posesoarea unui apelativ care vă defineşte exact, dar care produce societăţii grave prejudicii. Abrambureala nu mai poate continua. Pentru a treia oară sistemul de invatamant e suspus unor experimente pe spinarea noastră„, a precizat deputatul.

Parlamentarul a continuat:

Minţiţi prin omisiune, dezinformaţi, susţineţi furtul intelectual, încurajaţi incompetenţa, sacrificaţi copiii de dragul voturilor adunate de PSD. Ca ministru sunteţi o simbioză între putinţă şi neputinţă. Puteţi orice, oricând, oriunde, când e vorba de interesul electoral”, a mai spus Chircu.

Reactia Ecaterine Androneascu nu a intarziat:

„Am preluat mandatul de ministru la începutul lunii iulie şi vă mărturisesc adevărul, puteţi să-l verificaţi cu documente. În afară de faptul că era aprobat curriculumul şi atât, nimic altceva nu era gândit şi pregătit ca demers pentru ca această clasă să demareze pentru prima dată la 15 septembrie în condiţiile unei pregătiri corespunzătoare. Ca urmare, cu toate inspectoratele şcolare care nu au plecat în vacanţă, în această vară, în cele două luni am încercat să recuperăm ceea ce nu s-a făcut de la promulgarea Legii Învăţământului, moment din care se ştia de existenţa acestei clase pregătitoare – şi anume în primul rând această clasă era gândită ca o formulă de trecere de la grădiniţă spre şcoală, o formulă prin care achiziţiile de cunoaştere să se realizeze în şcoală cu mijloacele jocului. Nu existau materiale didactice pentru clasa pregătitoare şi niciun demers coerent care să ducă la 15 septembrie la existenţa acestor materiale didactice în şcoli”, a susţinut ministrul Educaţiei.

Si consilierul prezidential Daniel Funeriu a avut de facut cateva precizari pe tema motiunii.
Fostul ministru al Educaţiei a declarat că singurul răspuns posibil este remanierea lui Victor Ponta, „retrăgându-i diploma de doctor obținută prin furt, așa cum cere Universitatea din București”. În caz contrar, Ecaterina Andronescu şi-ar „distruge reputația ignorând ceea ce a văzut o lume întreagă: faptul că are un premier, Victor Ponta, vinovat de furt intelectual”, a declarat Daniel Funeriu.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s