In timpul anului scolar elevii din Romania sunt pusi intr-o situatie jenantă: Consiliul National al Elevilor doreste un BAC diferentiat, Andronescu vrea BAC profesional, iar Basescu nu promulga legea Bacalaureatului profesional. Legea ajunge,din nou, la Senat

Publicat pe Actualizat pe

Ministerul Educatiei pune intr-o situatie jenantă elevii din Romania: la inceputul scolii se doreste schimbarea structurii examenului Bacalaureat, schimbare ce se doreste a fi implementată chiar in acest an scolar.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul scolar 2012-2013.

Andronescu sustine ca acest demers este „strict mâna lui Funeriu” şi că, săptămâna viitoare, actul normativ „va trece rapid prin Parlament”. Rapiditate ce vine in sprijinul consolidarii apelativului „Abramburica” ce ilustreaza dumnezeieste reforma din invatamantul romanesc.
Refuzul presedintelui Basescu de a promulga legea Bacalaureatului profesional este o solutie onestă , desi aruncă in absurd toata această  procedură  de „violare” a sistemului educational.

Este inadmisibil, de neconceput intr-o alta tara din Uniunea Europeana, ca elevii sa afle la inceputul scolii ca se doreste schimbarea structurii examenului de Bacalaureat, schimbare ce urmeaza sa fie implementata in acelasi an scolar. Nu e normal ca elevii sa afle din presă, in timpul anului scolar, că pot opta pentru Bacalaureatul profesional.

Cum bine se stie, Consiliul National al Elevilor a cerut, in mod public, dar si in discutiile purtate cu ministrul Educatiei, ca examenul de Bacalaureat sa fie unul diferentiat, in functie de profil si filiera si ca in continuare acesta sa garanteze accesul elevilor in invatamantul universitar. Drept raspuns, ni s-a oferit un bacalaureat diferit, si nu diferentiat, care in afara faptului ca ingradeste accesul in invatamantul superior, a fost conceput, aprobat de Senat, si se doreste a fi implementat, cu 8 luni inaintea sustinerii de catre elevii claselor terminale a Bacalaureatului.

Elevii din Romania au sustinut mereu o reforma reala in sistemul de invatamant, insa aceasta reforma nu mai trebuie realizata, cum ne-au obisnuit guvernantii timp de 20 de ani: pe genunchi si impotriva intereselor elevilor, si a societatii in general. Sistemul are nevoie de predictibilitate, nu de confuzie.

Anunțuri

2 gânduri despre „In timpul anului scolar elevii din Romania sunt pusi intr-o situatie jenantă: Consiliul National al Elevilor doreste un BAC diferentiat, Andronescu vrea BAC profesional, iar Basescu nu promulga legea Bacalaureatului profesional. Legea ajunge,din nou, la Senat

  Cristina a spus:
  10 Octombrie 2012 la 14:48

  De aceea este necesar ca guvernul sa iasa din educatie. Doar atunci putem avea pretentii la o populatie educata.

  Cristina a spus:
  10 Octombrie 2012 la 14:51

  Citatul de sub poza altaturata, atribuit lui Jefferson este gresit. Cel corect este:

  „When governments fear the people, there is liberty. When the people fear the government, there is tyranny”

  Cind un guvern se teme de cetateni este LIBERTATE, nu democratie!! Doua lucruri diferite. America nu a fost formata ca democratie, ci ca republica. Diferenta conteaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s