Liderul elevilor din Maramures: Conducerea Consiliului National al Elevilor este implicata si devotata. Nu imi dau seama ce ar trebui schimbat. Viitorul lider trebuie sa mentina acelasi trend. Opozitia sa vina cu solutii, nu doar sa critice

Publicat pe Actualizat pe

In octombrie 2011, Razvan-Dan Cindea  a fost ales presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Maramures, iar doua luni mai tarziu a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest. Pentru o scurta perioada de timp, 23 martie-1 aprilie 2012, a fost Secretar interimar pentru organizare interna al Consiliului National al Elevilor. Razvan este, de asemenea, singurul membru al Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor ce a participat alaturi de conducerea consiliului la intalnirea cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, fiind de notorietate apropierea sa de Biroul Executiv al organizatiei.

„Consiliul National al Elevilor este „scoala” care pregateste lideri”

Cristea Alin: Descrie, pe scurt, Consiliul National al Elevilor.

Razvan Cindea: Consiliul National al Elevilor este cea mai importanta structura reprezentativa a elevilor din Romania. Prin intermediul acesteia ai posibilitatea sa te dezvolti profesional si personal, de asemenea, iti este oferita oportunitatea de a-ti aduce aportul la dezvoltarea sistemului educational.

Consiliul National al Elevilor este „scoala” care pregateste lideri, este locul in care formalul si non-formalul se intalnesc, oferind membrilor acestuia un cadru deosebit pentru a se dezvolta.

Cristea Alin: Vorbesti de aportul adus la dezvoltarea sistemului educational. Da-mi un exemplu prin care tu ai adus un astfel de aport sau structura pe care o conduci?

Razvan Cindea: La inceputul lunii aprilie a acestui an, a debutat programul national „Scoala altfel”, un element de noutate pentru sistemul educational romanesc. Consiliul Elevilor a reprezentat, in opinia mea, cel mai important partener al Ministerului Educatiei in organizarea si derularea acestui program. Impreuna cu colegii din Consiliul Judetean al Elevilor Maramures, am contribuit la desfasurarea „Scolii altfel” in judet, prin mobilizarea consiliilor scolare ale elevilor si prin organizarea unor evenimente la care au luat parte un numar foarte mare de elevi.

„Fiecare se poate implica cat de mult doreste”

Cristea Alin: Sa mai lamurim un lucru. Apropierea ta, in calitate de membru al Adunarii Generale, de conducerea Consiliului National al Elevilor este de notorietate. Ai vazut lipsuri pe care ai simtit ca le poti umple cu experienta ta sau pur si simplu ai simtit nevoia sa te implici mai mult in activitatea Consiliului National al Elevilor?

Razvan Cindea: M-am implicat in activitatea Consiliului National al Elevilor deoarece acesta a fost motivul pentru care am candidat. Fiecare are posibilitatea sa decida cat de mult doreste sa o faca.

Cristea Alin: Care crezi ca este cel mai important proiect din actualul mandat al Consiliului National al Elevilor?

Razvan Cindea: Nu imi dau seama care a fost cel mai important proiect al acestui mandat, deoarece fiecare a avut importanta sa. Pot sa iti spun proiectul care, dupa parerea mea, a fost cel mai interesant, si anume: „Europa, mai aproape de CNE”.

„Suntem diferiti, este normal sa avem pareri divergente”

Cristea Alin: Elena Gaina in interviu mi-a spus ca opozitia in Consiliul Elevilor „mai are de crescut”. Pe tine imi permit sa te consider la „putere” si nu in opozitie. Cum vezi opozitia din Consiliul National al Elevilor?

Razvan Cindea: Nu cred ca Consiliul National al Elevilor se imparte in membri care sunt la putere si membri care sunt in opozitie. Suntem diferiti, este normal sa avem pareri divergente, dar este important sa actionam corect si nu condusi de impulsuri sau orgoliu.

Opozitia este benefica in orice organizatie, atat timp cat scopul ei nu este de a distruge organizatia.

Cristea Alin: Esti vazut de multi un viitor candidat la presedintia Consiliului National al Elevilor. Sau daca nu stiai, afli acum de la mine. Candidezi?

Razvan Cindea: Este devreme sa ma gandesc la o posibila candidatura.

Cristea Alin: Daca ar fi sa precizezi 3 lucruri care ar trebui schimbate in Consiliul National al Elevilor, care ar fi acelea?

Razvan Cindea: In acest moment nu imi dau seama ce ar trebui schimbat in CNE. Cel mai bun moment in care se poate spune acest lucru este dupa ce se „trage linie” si se analizeaza ce a functionat si ce nu.

Cristea Alin: 3 cuvinte care ar caracteriza cel mai bine actuala conducere a Consiliului National al Elevilor?

Razvan Cindea: Implicare, devotament, realizari.

„Reprezentarea elevilor trebuie sa fie pe primul loc si in mandatul urmator”

Cristea Alin: Tinand cont de istoria CNE, cum vezi Consiliul National al Elevilor in urmatorul mandat, 2012-2013? Pe ce ar trebui sa se axeze viitorul lider al elevilor din Romania?

Razvan Cindea: Consiliul National al Elevilor a crescut foarte mult in acest mandat, de aceea trebuie ca viitorul lider al elevilor sa incerce sa il mentina pe acelasi trend ascendent.

In urmatorul mandat ar trebui sa se insiste pe o intensa promovare in randul elevilor si a mass-mediei, ceea ce nu va fi foarte greu datorita tuturor demersurilor realizate pana in prezent in ceea ce priveste mediatizarea CNE, si aici vorbesc de infiintarea biroului de presa si realizarea site-ului CNE.

De asemenea, reprezentarea elevilor trebuie sa fie pe primul loc si in mandatul urmator.

Cristea Alin: Si ultima intrebare. Esti una dintre persoanele influente din Consiliul National al Elevilor si care a criticat opozitia din CNE si pe cei care criticau actuala conducere a consiliului si asta ma face sa te intreb ce le-ai transmite celor din opozitie, celor care nu au fost atat de ingaduitori cu Biroul Executiv al Consiliului National al Elevilor?

Razvan Cindea: Nu am criticat opozitia din cadrul CNE, dar imi doresc ca pe viitor sa vina cu solutii, nu doar sa critice.

Anunțuri

Un gând despre „Liderul elevilor din Maramures: Conducerea Consiliului National al Elevilor este implicata si devotata. Nu imi dau seama ce ar trebui schimbat. Viitorul lider trebuie sa mentina acelasi trend. Opozitia sa vina cu solutii, nu doar sa critice

    dianaioanamorea a spus:
    17 Octombrie 2012 la 8:52

    Multumim, Razvan pentru aprecierea Concursului National „Europa mai aproape de CNE”. Diana Morea, coordonator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s