Mai mult decat revoltător: Zeci de elevi ai Liceului Tehnologic din comuna Independenta vaccinati de femeia de serviciu. Doi dintre ei au fost dusi la spital

Publicat pe

Zeci de elevi ai Liceului Tehnologic din comuna constănțeană Independența au fost vaccinați împotriva difteriei și tetanosului de femeia de serviciu a dispensarului.

Liceeni s-au speriat îngrozitor când au aflat ca două dintre colegele lor au început să se simtă rău și au ajuns de urgență la spital.

De față ar fi fost chiar și un medic, care îi vaccina în paralel, spun elevii.

Cadrele didactice spun că nu au văzut nimic, însă localnicii au precizat că nu este prima dată când medicii și asistentele se bazează pe femeia de serviciu, atunci când vine vorba de injecții sau de vaccinare.

„Nu am fost ieri în şcoală (marţi – n.r.). Medicul comunei ne-a cerut lista cu elevii de clasa a IX a şi a X a, pentru a demara vaccinarea. Am înţeles că este vorba de un vaccin antitetanos, antirabic, inclus într-un program naţional. Am luat legătura cu medicul, Minodora Popescu, care a spus că a fost la liceu, însoţit de asistenta medicală. Rămâne să descoperim cine era această asistentă, a declarat, pentru Replicaonline.ro , Monica Dragalina, directorul liceului.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Constanta a demarat o ancheta in acest caz.

Medicii avertizeaza ca o vaccinare gresita poate fi fatala. Serul trebuie tinut in anumite conditii inainte de a fi inoculat pacientului, iar intepatura trebuie facuta diferit in functie de vaccin.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s