BUCURESTI: „Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti”, „Jos hotarul de la Prut” sau cum tinerii lupta pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova. La mars au participat si lideri ai elevilor

Publicat pe Actualizat pe

Manifestanții s-au adunat din toată țara, în Piața Victoriei din Capitala României. Acest marș îl succede pe cel din 28 iunie, când mai mulți bucureșteni au protestat în fața Muzeului Național de Istorie de pe Calea Victoriei.

Scriu despre acest eveniment din mai multe motive si va enumar doar doua dintre acestea. Primul dintre ele este acela ca sunt mandru, ca tanar, ca dupa mai bine de doua decenii de democratie, curentul unionist a inceput sa capate  o vizibilitate imensa si asta datorita unei generatii care se lupta din rasputeri sa se intoarca la valori si se simte in stare sa faca un recurs la istorie. Implinirea unui vis ce a framantat multe generatii de romani, ce a stors rauri de lacrimi din ochii romanilor si cel mai important, a tinut viu sentimentul unui hotar pur si simplu simbolic: unirea Romaniei cu Republica Moldova.

Al doilea motiv este acela ca il cunosc si deopotriva il apreciez pe George Simion, liderul Platformei Civice „Actiunea 2012” si unul dintre cei mai importanti activisti unionisti din Romania. A fost alaturi de tinerii romani cand acestia au manifestat la Chisinau sau la Balti, iar astazi se afla in fruntea multimii ce striga la Bucuresti: „Jos hotarul de la Prut”.

George Simion si Platforma Civica „Actiunea 2012” mi-au fost alaturi in campania de sustinere a elevului Alexandru Bejan de la Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol, anchetat abuziv de autoritatile separatiste din Transnistria. Am reusit, alaturi de multi alti colegi de ai mei, lideri ai elevilor din toata tara, sa aducem in atentia mass-mediei din Romania si Republica Moldova, dar si a guvernului de la Chisinau acest caz, am reusit sa strangem peste 1500 de semnaturi, in semn de solidaritate cu Alexandru Bejan.

Sunt motive pentru care nu am cum sa nu fiu alaturi de acesti tineri, care astazi, in Bucuresti, sunt vocea unui popor si au puterea de a spune lumii intregi ca romanii se simt in stare sa faca un recurs la istorie si sa se intoarca la valori, simboluri, repere si la origine. Sunt roman si asta ma face sa ma simt cea mai mandra persoana de pe aceasta planeta.

Peste 1.000 de oameni au marsaluit pe Calea Victoriei. Manifestanții s-au oprit la Piața Operei, unde au citit Memorandumul pentru Reîntregirea Neamului.

Mitingul urmărește sensibilizarea clasei politice românești și prezentarea unui „Pact pentru Basarabia”, care va fi dat spre semnare tuturor candidaților la alegerile din 9 noiembrie.

George Simion, la Bucuresti: „Am iesit pentru a arata politicienilor care vor candida la alegerile din 9 decembrie ca poporul roman vrea unire”

La mars au participat si actuali sau fosti membri ai Consiliului National al Elevilor, printre care Elena Gaina, prim-vicepresedinte al Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti, Maier Sergiu, fost vicepresedinte al Consiliului National al Elevilor si Adrian Bazavan, fost lider al elevilor din judetul Prahova.

Anunțuri

5 gânduri despre „BUCURESTI: „Chisinau si Bucuresti, doua inimi romanesti”, „Jos hotarul de la Prut” sau cum tinerii lupta pentru Unirea Romaniei cu Republica Moldova. La mars au participat si lideri ai elevilor

  Madalin Blidaru a spus:
  21 Octombrie 2012 la 13:49

  Si, totusi, poporul roman va suferi daca se va uni…

   reply a spus:
   21 Octombrie 2012 la 22:17

   economic? daca asta e motivul tau, muta-te in SUA

    Madalin Blidaru a spus:
    22 Octombrie 2012 la 16:21

    Romania va trebui sa iasa din Uniunea Europeana ca sa faca acest lucru. Intrand in UE a acceptat ca si o conditie obligatorie nemodificarea granitelor. Unirea nu se poate face chiar daca intra Moldova in UE (desi e imposibil in urmatorii 10 ani, datorita apropierii de Rusia, situatiei Transnistriei, coruptiei)) pentru ca vor trebui sa fie doua state separate.

  alanis9 a spus:
  21 Octombrie 2012 la 14:34

  Pe termen scurt vor fi scaderi din anumite puncte de vedere. Pe termen lung, insa, nu avem decat de castigat. Priveste in ansamblu, asa 🙂
  Totodata, nu realizezi importanta sentimentului nationalist. 🙂

  Fronius Luminiza a spus:
  21 Octombrie 2012 la 14:40

  Desi sunt departe , gindul meu este la voi !!! SUNT MINDRA DE VOI DACII MEI !!!!! JOS HOTARUL DE LA PRUT !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s