NO COMMENT: Elevi despre un profesor: „Jignea. Statea in maini, se ascundea sub catedra”. Parinti despre profesor: „Pune elevii sa stearga neoanele”. Profesorul catre directoarea scolii: „Esti cretina, prostavanco”. A fost demis si a contestat decizia in instanta

Publicat pe Actualizat pe

Desi s-au intamplat in anul 2011, scenele a caror protagonist este un profesor de matematica, doctor in acest domeniu, de la Colegiul de Informatica din Brasov, te lasa fara comentarii si arata partea mai putin vizibila a sistemului de invatamant din Romania.

Intre timp, profesorul Florin Popovici a fost demis prin decizia Consiliului de Administratie a scolii, insa acesta a avut tupeul, pentru ca nu poate fi numit altfel, de a contesta in instanta aceasta hotarare. Mai mult decat atat, Tribunalul Brasov i-a admis, in parte actiunea, in luna februarie a acestui an. Sentinta a fost atacata la Curtea de Apel, de catre reprezentantii liceului.

Profesorul Florin Popovici este doctor în matematică şi scrie la reviste de specialitate din ţară şi din străinătate.

Profesorul Florin Popovici apare in mai multe materiale video, postate de YouTube, unde acesta foloseste cuvinte jignitoare la adresa celorlalte cadre didactice. Elevii liceului, dar si parintii acestora, au declarat ca acest comportament era ceva normal in timpul orelor de curs.

In cadrul undei sedinte a Comisie de Disciplina a liceului, Florin Popovici se adresa cu urmatoarele apelative catre directorul institutiei dar si catre un alt cadru didactic:

„Pai daca el se … cu aia, cum sa imi faca mie raport, tampito. Esti cretina, esti directoare, fa prostavanco. Pentru mine nu mai existi. (…) Poporul roman, vai ce demnitate. Auzi ce cuvant, demnitate. Fa umflato, de unde ai scos cuvantul asta?”

Profesoara Doina Fleanta, cea pe care profesorul a caracterizat-o ca fiind „umflata”, a precizat:

„Ceea ce mi-a spus in fata, spune si elevilor despre mine. De parca unica mea calitate profesionala este cate kilograme am. Nu sunt aici ca sa ma cantareasca dumnealui.”

Profesorul Florin Popovici: „In cadrul sedintei , profesoara asta, Fleanta, in timp ce euu vorbeam, ea s-a bagat peste mine. Pai cum magaria asta? Si atunci i-am spus: taci umflato, acum vorbesc eu, apoi vei vorbi tu.”

Declaratiile elevilor:

„Mi-a spus ca sunt un elev de nimic, ca nu am ce cauta intr-un liceu cu pretentii.”

„In timpul orelor spunea bancuri, vorbeam despre Coran. Uneori ne inchidea in clasa. Vorbea urat. Se ascundea sub catedra, incepea sa tremure, statea in maini.”

Sesizarile pe care parintii le-au depus la conducerea liceului:

„Le-a cerut elevilor sa stearga neoanele, sa aranjeze ceasul de pe perete. Face gesturi deplasate. In urma unei discutii cu o eleva, profesorul s-a ascuns sub catedra.”

Profesorul a fost sanctionat de catre conducerea unitatii de invatamant, dar si de catre Politie, care l-a amendat cu suma de 500 de RON.

In timpul acestor evenimente, in anul 2011, profesorul Vasilica Diaconu, inspector scolar general-adjunct a declarat presei din Brasov:

„Vis-a-vis de ceea ce s-a intamplat, este cutremurator faptul ca un coleg, profesor, si-a permis un astfel de limbaj fata de colegii de cancelarie si fata de elevi.”

Decizia de demitere a fost luată în urma întrunirii Consiliului de Adminstraţie a Colegiului Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, prin vot secret, in luna mai a anului 2011.

Profesorii au votat în unanimitate desfacerea disciplinară a contractului de muncă al profesorului. „Urmează să emitem decizia şi să i-o trimitem prin poştă„, a precizat atunci dorectoarea liceului, Mariana Bulbuc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s