Invatatoare racola eleve pentru a practica prostitutia. Andronescu: „Sper sa primeasca pedeapsa maxima”. Cadrul didactic este cercetat in libertate

Publicat pe Actualizat pe

Procurorii DIICOT Constanţa au retinut 3 persoane pentru pronografie infantilă, una dintre victime, în vârstă de 13 ani, fiind recrutată de una dintre invatatoarele de la şcoala.

Cele trei persoane reţinute de procurorii constănţeni în cazul de proxenetism şi trafic de minori în care una dintre victime este o elevă de 13 ani au fost arestate preventiv, ceilalţi zece suspecţi din dosar, între care şi învăţătoarea care a racolat-o pe elevă, fiind cercetaţi în libertate.

Învăţătoarea din localitatea constănţeană Sinoe era angajată pe perioadă determinată, începând cu 1 septembrie, spuneau reprezentanţii ISJ Constanţa, precizând că vor face o anchetă la unitatea de învăţământ.

„Referitor la persoanele cercetate de procurorii DIICOT Constanţa pentru pornografie infantilă, menţionăm că una dintre acestea este învăţătoare angajată pe perioadă determinată la Şcoala Gimnazială Sinoe, structură a Liceului Tehnologic din localitatea Mihai Viteazu”, se arăta într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa.

Învăţătoarea, o tânără în vârstă de 23 de ani, fusese angajată la şcoala din Sinoe de la 1 septembrie, până la acea dată fiind laborant informatician la liceul din Mihai Viteazu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că speră ca învăţătoarea acuzată de proxenetism  să primească pedeapsa maximă.

Pedeapsa maximă. N-am înţelegere din acest punct de vedere. Anul trecut a fost laborantă şi se pregătea să susţină examenul de suplinitor. Chiar la sfârşitul acestei săptămâni. Directorul şcolii a girat pentru profesionalismul acesteia. Prin studii îndeplinea condiţiile, dar prin fapte nu avea ce să caute acolo!”, a precizat Ecaterina Andronescu la Realitatea Tv.

Aceasta a precizat că învăţătoarea nu a putut fi testată psihologic deoarece nu era cadru didactic..

„Ea nu este cadru didactic. A racolat minorele, anul trecut având calitatea de laborant. Colegii n-au sesizat comportamentul care presupunea derapaje. Nu va mai fi acceptată la examenul de suplinire. Ce a făcut este un fapt antisocial, când pune în pericol viaţa unor copii trebuie să-şi primească pedeapsa maximă”, a mai spus Andronescu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s