Andronescu revine: Pentru BAC-ul profesional emitem Ordonanta de urgenta, nu mai este timp pentru aprobarea in Parlamentul Romaniei. Raspunsul ministrului: Este opţiunea liberă a elevilor, dacă cineva consideră că apare legislativ prea târziu această decizie, este liber să nu aleagă aceasta varianta

Publicat pe

Desi a trecut mai bine de o luna de zile de la inceperea anului scolar si dupa ce BAC-ul profesional a fost aprobat de Parlament, retrimis de presedintele Basescu spre analizare Parlamentului si dupa ce Consiliul National al Elevilor a spus, cu subiect si predicat, ca nu aceasta este solutia agreata de elevii din Romania, ministrul Andronescu revine: „Emitem Ordonanta de Urgenta”.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, că a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind Bacalaureatul profesional după ce a constatat că prin procedura parlamentară măsura nu ar intra în vigooare în timp util. Chiar daca timp util, ar fi insemnat ca inainte de 17 septembrie elevii sa cunoasca modificarile aduse examenului de Bacalaureat.

Ministrul a criticat modul în care a fost amânată la nivelul Camerei Deputaţilor discuţia despre proiectul care introduce Bacalaureatul profesional, desi dupa ce presedintele Basescu a refuzat sa promulge legea privind BAC-ul profesional, Andronescu a promis ca intr-o sapatamana legea va trece de Parlament.

Din câte am văzut în sală nu mai există cvorum, ca urmare noi nu putem să mai tensionăm mai mult decât atâta aşteptarea celor care se află în clasa a 12- a şi care vor să opteze pentru Bacalaureatul profesional. Azi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie„, a precizat Ecaterina Andronescu.

Andronescu a mai susţinut că noua OUG „va conţine exact aceleaşi prevederi care au fost discutate în Parlament, acest conţinut a trecut prin procedurile parlamentare şi dacă nu era cererea de reexaminare anunţată în ultima zi din intervalul de timp acordat de Constituţia probabil că astăzi deja elevii ar fi ştiut exact despre Bacalaureatul profesional, aşa cum ştiu despre Bacalaureatul profesional”.

Raspunsul ministrului Educatiei pentru elevii care, desi suntem in timpul anului scolar, nu stiu inca daca BAC-ul profesional este o optiune viabila:

Este opţiunea liberă a elevilor, dacă cineva consideră că apare legislativ prea târziu această decizie, este liber să nu aleagă varianta de Bac profesional”

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s