Elev umilit de profesor: Ba, daca esti prost inchizi gura! Gata, ne consumi oxigenul. Iti mai dau un doi? Dar cat iti dau? Trei? Daca esti nesimtit, de ce sa nu iti dau?

Publicat pe

Un profesor din Bucuresti a fost inregistrat in timp ce se adresa extrem de urat unui elev, in timpul orei de curs. Inregistrarea a fost facuta la initiativa parintilor elevului.

Eşti bolnav la cap”, este unul dintre apelativele adresate de dirigente, când copilul îi spune că este „puţin bolnav” şi că a avut temperatură dimineaţa.

Discutia din timpul orei de curs:

Diriginte: Semnul de atenţionare se face într-o parte, nu în mijlocul caietului.
Elev: Eu tot timpul îl fac aşa.
Diriginte: Bă, dacă tot timpul eşti prost înseamnă că este în regulă?
Elev: De ce mă jigniţi, că nu este prima oară?
Diriginte: Păi, nu te jignesc, mă, dar spun la modul general. Bă, ţi-am zis, dacă eşti prost închizi gura, tu de ce nu o închizi?
Elev: Păi, am subliniat.
Diriginte: Bă, tu eşti prost, ai avut de lucrat pe caiet, ce să subliniezi, ce tu eşti Papa Pius?
Elev: Trebuia sa subliniez?
Diriginte: – Gata, (fluiera) ne consumi oxigenul. (…)
 Îţi mai dau un doi? Dar cât îţi dau? Trei?

Elev: Nici una.

Diriginte: Dar cât?

Elev: Nici una.
Diriginte: Dar de ce să nu-ti dau, dacă tu eşti nesimţit, de ce să nu-ţi dau?
Elev: Eu scriu mai încet.

Profesorul spune, in apararea sa, ca elevul avea probleme serioase de comportament: A dat cu piata in cap unui copil, alerga dupa copii sa le bage compasul in vena

„Acest copil a venit în clasa a 5-a în colectiv nou, în 2010, a venit cu nota 4 din altă şcoală şi cu calificativul insuficient în clasa a 2-a. Eu aveam 29 de copii şi misiunea mea era să le asigur integritatea. El a venit cu diagnosticul de tulburare opoziţională, mult mai târziu”, spune profesorul Bogdan Sevastru, dirigintele elevului.

„(n.r mama elevului) Mărturiseşte singură că Matei este rupt de realitate, intolerant, agresiv. A fost o ameninţare pentru colegii lui şi pentru el. Numeroase situaţii conflictuale la limită, a dat cu piatra în cap unui copil, alerga după copii să le bage compasul în venă„, mai precizeaza Bogdan Sevastru.

Bogdan Sevastru a precizat că, deşi tatăl copilului spune că acesta nu are probleme psihice, există un diagnostic de tulburare opoziţională stabilit de fundaţia Salvaţi Copiii.

„Matei vroia să fie lider şi să fie în centrul atenţiei permanent, acest lucru nu se putea şi devenea violent. Veniţi la clasa a-7a si vorbiţi cu copiii”, a mai spus profesorul.

Tatăl copilului, Mihai Constantinescu, a precizat ca a insistat ca fiului sau sa ii predea un cadru specializat, insa directoarea scolii a refuzat.

Parintele elevului a vorbit şi despre motivele pentru care i-au schimbat copilului şcolile unde învăţa.

„Prima dată când a fost mutat, ne-am mutat cu locuinţa. După care ne-am mutat noi în afara Bucureştiului şi a trebuit iarăşi să îl mutăm mai aproape. Din cauza acestor mutări, nu s-a adaptat noilor colective, am încercat să compensăm deficienţele emoţionale, nu are HD sau alte boli. Nu are nimic decât emoţional, vă poate confirma fundaţia care l-a supravegheat 6 luni. Nu este vorba de niciun handicap, ci doar de tulburări emoţionale”, spune Mihai Constantinescu.

Indiferent de cum s-ar fi purtat Matei, un cadru didactic nu trebuia să spună aşa ceva„, a mai spus părintele.

 

Reclame

5 gânduri despre „Elev umilit de profesor: Ba, daca esti prost inchizi gura! Gata, ne consumi oxigenul. Iti mai dau un doi? Dar cat iti dau? Trei? Daca esti nesimtit, de ce sa nu iti dau?

  Da a spus:
  7 noiembrie 2012 la 0:48

  Cred si eu ca daca ai fi un profesor cu acel salariu,si sa vina un retardat sa-ti faca capul praf,dupa un timp te saturi…Retardatul ala sigur dadea vina pe profesor si pe ceilalti elevi ca sa-si acopere greselile.Animalele stau la zoo,nu in scoli(si ma refer la acel copil,nu la Domnul Profesor Bogdan Sevastru care este un om si un profesor incredibil!)

  Georgiana dorobantu a spus:
  8 noiembrie 2012 la 23:15

  Consider k domnul profesor nu este de vina cu nimic,in ziua de azi copii nu mai sunt respectuosi nici q parintii…. de cadrele didactice nu mai sp k nu mai exista nici un respect din partea copiilor

  Georgiana dorobantu a spus:
  8 noiembrie 2012 la 23:22

  Sunt fosta eleva a domnului profesor si pot spune k aqm 4 ani knd eram clasa a 8-a noi nu eram asa… Pot spune despre generatiile din ziua de azi k s.a ales praful de ele..

  aaaaaa a spus:
  10 noiembrie 2012 la 16:32

  de ce dirigintele nu putea doar sa taca si daca tot era asa nervos sa il dea afara in loc sa il jigneasca

  Bogdan a spus:
  28 noiembrie 2012 la 15:03

  Sustin dirigintele. In ziua de azi, elevii se cred buricul pamantului. Sunt sub orice critica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s