Abrambureala continua: Introducerea Bacalaureatului profesional a fost amânată din nou, desi ministrul Educatiei a spus ca va prezenta proiectul in sedinta de Guvern din 13 noiembrie

Publicat pe Actualizat pe

Dupa ce a fost aprobat de Camera Deputatilor, in prima zi de scoala, Bacalaureatul profesional a fost retrimis de presedintele Traian Basescu spre analizare Parlamentului. Proiectul nu a mai fost discutat de catre deputati. Toate acestea in timpul anului scolar. In plus, Consiliul National al Elevilor, structura reprezentativa a elevilor din Romania, a spus, cu subiect si predicat, ca nu aceasta este solutia agreata de elevi. 

Desi Andronescu a promis ca in sedinta de Guvern din 13 noiembrie, la aproape 2 luni de la inceputul anului scolar, va prezenta proiectul de Ordonanta de Urgenta privind BAC-ul profesional, pentru a nu mai tensiona asteptarea elevilor, acest lucru nu s-a mai intamplat. 

Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andrei Zaharescu, a declarat ca „proiectul nu a fost pe ordinea de zi la ședința Guvernului de astăzi (miercuri – n.r.).” 

Știu de săptămâna trecută că prezentarea OUG a fost amânată și că era la Ministerul Justiției, cu siguranță pentru un aviz, unde este acum n-aș putea să vă spun. Dacă Ecaterina Andronescu nu a venit cu el, înseamnă că o fi pe undeva la un minister avizator, nu știu să vă spun unde e, nu am această informație” a mai adaugat Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Pe data de 30 octombrie, Ecaterina Andronescu a anuntat că a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind Bacalaureatul profesional după ce a constatat că prin procedura parlamentară măsura nu ar intra în vigooare în timp util.

Din câte am văzut în sală nu mai există cvorum, ca urmare noi nu putem să mai tensionăm mai mult decât atâta aşteptarea celor care se află în clasa a 12- a şi care vor să opteze pentru Bacalaureatul profesional. Azi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie, preciza acum doua saptamani Ecaterina Andronescu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s