Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby: Tinerii sa fie mai ambitiosi si sa munceasca mai mult pentru obiectivele lor, pentru ca in final intotdeauna munca este rasplatita. In ultimii anii numarul tinerilor care aleg sa joace rugby este in crestere

Publicat pe Actualizat pe

Adrian-Alin Petrache a fost capitanul echipei nationale de rugby, dar si  jucator al echipei engleze London Scotish, din 2009 fiind presedintele Federatiei Române de Rugby. 

In perioada 2005-2008 a fost Secretar General Adjunct al Comitetului Olimpic si Sportiv Român.

In luna mai a acestui an a fost numit vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

Alin Cristea: Care ar fi cele 3 cuvinte, care in opinia dumneavoastra, ar reprezenta cel mai bine tanara generatie din Romania?

Adrian-Alin Petrache: Creativi, isteti, capabili.

Alin Cristea: Ce le-ati transmite tinerilor din Romania, considerand ca este important ca acestia sa cunoasca?

Adrian-Alin Petrache: Sa fie mai ambitiosi si sa munceasca mai mult pentru obiectivele lor, pentru ca in final intotdeauna munca este rasplatita.

Alin Cristea: Ce parere aveti despre tinerii romani?

Adrian-Alin Petrache: Cred ca ar trebui sa fie mai ambitiosi si sa aiba intotdeauna teluri inalte.

Alin Cristea: Care sunt lucrurile care ar trebui schimbate in Romania, in domeniul tineretului?

Adrian-Alin Petrache: E nevoie de o strategie guvernamentala in acest sens. S-au facut pasi importanti de catre ANST in acest sens in ultima perioada, dar lucrurile bune trebuie continuate. ANST doreste construirea unui Program National pentru Tineret, impreuna cu alte ministere care au activitati in domeniul tinerilor.

Transformarile tinerilor din zilele noastre trebuie analizate din mai multe perspective pentru a putea crea un plan care sa raspunda nevoilor actuale ale acestora.

Alin Cristea: Daca ar trebui sa convingeti un tanar de 18 ani sa mearga la vot, ce i-ati spune, stiind ca aceasta categorie este deficitara in acest sens?

Adrian-Alin Petrache: Ca am castigat dreptul de a vota la Revolutie si ca trebuie sa voteze pentru a-si decide singuri viitorul.

Alin Cristea: Ati promovat tinerii si implicarea lor in viata comunitatii?

Adrian-Alin Petrache: Eu personal am incurajat mereu implicarea tinerilor, iar in activitatea mea am promovat mereu tinerii. Cred ca avem o sansa mare de a schimba lucrurile in Romania daca vom implica tot mai multi tineri.

Alin Cristea: Multi tineri aleg sa isi urmeze studiile superioare in tarile vestice, iar apoi raman acolo pentru a-si desfasura activitatea profesionala. Cum vedeti aceasta situatie si ce ar trebui sa faca statul pentru a rezolva, macar in mica parte, aceasta situatie?

Adrian-Alin Petrache: Sa creeze locuri de munca mai bune si mai bine platite astfel incat sa ii determinam sa se intoarca acasa dupa studii. Avem nevoie de ei si de cunostintele pe care le-au acumulat la scolile din strainatate.

Alin Cristea: Ce calitati ar trebui sa aiba un tanar pentru a avea o cariera de succes in politica? Multi cred ca doar relatiile de rudenie si influenta parintilor sau a cunoscutilor te califica in acest sens. Este valabila aceasta teorie?

Adrian-Alin Petrache: Cred ca orice tanar care doreste sa reuseasca in viata trebuie sa fie mereu optimist si perseverent, sa munceasca si sa creada in sansa lui. Eu mereu am fost ghidat de aceste lucruri.

Alin Cristea: Si o ultima intrebare, pentru tinerii cunoscatori ai rugby-ului. Mai aleg tinerii sa urmeze o cariera in acest sport si cum merge echipa nationala de rugby?

Adrian-Alin Petrache: In ultimii anii numarul tinerilor care aleg sa joace rugby este in crestere. Pentru a vedea cum merge nationala ii invit pe toti tinerii sambata, 24 noiembrie, incepand cu ora 16.00, pe Stadionul National Arcul de Triumf pentru a urmari partida cu echipa de rugby a Statelor Uunite ale Americii.

Anunțuri

2 gânduri despre „Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby: Tinerii sa fie mai ambitiosi si sa munceasca mai mult pentru obiectivele lor, pentru ca in final intotdeauna munca este rasplatita. In ultimii anii numarul tinerilor care aleg sa joace rugby este in crestere

  avramb a spus:
  23 Noiembrie 2012 la 12:31

  Am vazut ca Alin candideaza pentru Camera Deputatilor in Colegiul 15 din Sectorul 3. Am auzit numai lucruri bune despre activitatea lui de la Federatia Romana de Rugby si cred ca ar fi de mare ajutor pentru sportul romanesc din Parlament. Sa speram ca va castiga si-l vom vedea in Parlament din decembrie.

  admin a spus:
  23 Noiembrie 2012 la 18:06

  Bine bine, dar Pactul pentru Basarabia l-a semnat?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s