Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015

Publicat pe

Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, datorită documentaţiei care susţine investirea în tineret pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Capitala Europeană a Tineretului este un titlu acordat unui oraș european pentru o perioadă de un an, perioadă în care acesta are ocazia să își etaleze concepția legată de dezvoltarea vieții culturale, sociale, politice sau economice, în relație cu tineretul.

Rotterdam a fost prima Capitală Europeană a Tineretului, in anul 2009.

Pentru 2015, competiția a ajuns în faza finală, cu orasele Cluj-Napoca (Romania) , Varna (Bulgaria), Vilnius (Lituania) și Ivanovo (Rusia) candidând pentru acest statut.

Candidatura pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015 a fost depusă, în luna mai, de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca la iniţiativa Grupului PONT şi a fost sprijinită de un consorţiu de 30 de organizaţii de tineret şi de peste 40 de instituţii publice şi ONG-uri locale şi naţionale.

Un juriu format din reprezentanti ai mai multor institutii, precum Comitetul Regiunilor, Direcţia pentru Cultură a Comisiei Europene, Asociaţia Oraşelor şi Regiunilor, Universitatea din Montpellier, Euractiv, a desemnat Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Dosarul de candidatura al orasului Cluj-Napoca a avut 473 de pagini. La acest dosar au lucrat peste 100 de persoane, contribuind indirect 250 de tineri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s