Vrea sa devină liderul elevilor din România. Teodor Blidaru: Consiliul Elevilor, în momentul de față, se află deja în etapa de performare instituțională (…) Sunt o persoana ce duce mereu la capat ce isi pune in minte (…) Organizarea și comunicarea internă sunt accesibile, posibile și contribuie activ la eficientizarea activităților

Publicat pe Actualizat pe

207674_562027307160671_1510110066_nTeodor Blidaru este presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Valcea si vicepresedinte al Consiliului National al Elevilor, singura structura reprezentativa a elevilor din Romania.

Teodor va candida, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor (CNE) din februarie, pentru functia de presedinte al acestei structuri consultative a Ministerului Educatiei.

Desi nu are o experienta foarte indelungata in cadrul Consiliului Elevilor, Teodor este adeptul continuarii initiativelor derulate de catre fosta conducere, la care crede ca ar trebui adaugate masuri noi de crestere a calitatii activitatii in cadrul organizatiei, avand o viziune extrem de bine conturata asupra dezvoltarii CNE.

Privind din afara, Consiliul National al Elevilor prospera, numarul de parteneri este in crestere iar diseminarea este pe masura

Alin Cristea: Cum vezi tu Consiliul National al Elevilor, dupa mandatul ianuarie 2012- februarie 2013?

Teodor Blidaru: Consiliul Elevilor, in momentul de fata, se afla deja in etapa de performare institutionala, reusind sa identifice eficient mare parte dintre problemele elevilor si sa ii reprezinte pe acestia. Este de mentionat si faptul ca organizarea si comunicarea interna sunt accesibile, posibile si contribuie activ la eficientizarea activitatilor. Privind din afara, Consiliul National al Elevilor prospera, numarul de parteneri este in crestere iar diseminarea este pe masura. De asemenea, este foarte important sa mentionez relatia cu Ministerul Educatiei, relatie ce s-a dezvoltat vizibil in ultimul an, insa nu cred ca suntem inca considerati „partener principal” al ministerului. Ca in orice structura formata din oameni cu caractere puternice, vor exista mereu lucruri ce vor necesita rezolvare sau imbunatatire. Si exact asta ma motiveaza, faptul ca desi consiliul este in ascensiune, vor fi mereu lucruri care necesita si merita imbunatatire.

In momentul in care iti dedici zilnic cateva ore activitatii si bunei organizari a consiliului, ca membru al Biroului Executiv, nu mai poti spune ca vorbesti din afara

Alin Cristea: Privind din afara, dar privind si din interior, in calitate de candidat la presedintia consiliului?

Teodor Blidaru: Cand am spus „privind din afara”, ma refeream la relatia publica Consiliul National al Elevilor – Ministerul Educatiei. Restul afirmatilor mele sunt facute „din interior”, intrucat in momentul in care iti dedici zilnic cateva ore activitatii si bunei organizari a consiliului, ca membru al Biroului Executiv, nu mai poti spune ca vorbesti din afara. Asa cum am spus, organizarea si documentaristica sunt la un nivel ridicat si Consiliul Elevilor da randament. Comunicarea cat mai eficienta intre membri este foarte importanta, si metodele de comunicare exista, este insa nevoie, in unele cazuri, de putin mai multa dorinta de implicare si comunicare.

Cred ca daca elevii ar cunoaste cu adevarat ceea ce inseamna Consiliul National al Elevilor, ar fi mult mai implicati

Alin Cristea: Si eu la acelasi lucru ma refeream. Dorinta din partea cui?

Teodor Blidaru: Dorinta de implicare din partea tuturor factorilor implicati in activitatea consiliului, de la conducere, pana la Consiliile Scolare ale Elevilor inactive, intrucat este deosebit de important ca informatia sa circule, sa ajunga de jos in sus si de sus in jos. Cred ca daca elevii ar cunoaste cu adevarat ceea ce inseamna Consiliul National al Elevilor, ar fi mult mai implicati. Si va pot spune ca exista elevi care nu constientizeaza faptul ca exista o structura mult mai complexa la baza, Consiliul Scolar al Elevilor scolii lor, o structura care le reprezinta interesele la nivel national si prin intermediul careia elevii au un cuvant de spus.

Alin Cristea: Si cum vezi tu ca se poate promova mai bine Consiliul National al Elevilor in randul elevilor?

Teodor Blidaru: Asa cum am mentionat si in planul – proiect de dezvoltare, cateva metode de diseminare si promovare, ce pot intari increderea elevilor in Consiliul National al Elevilor sunt: consolidarea unei imagini stabile in randul elevilor, prin informare, transparenta si reciprocitate, atragerea partenerilor media nationali, newsletter-e periodice, birouri de presa la nivel judetean, elaborarea de proiecte in parteneriat cu autoritatile locale si cu organizatii locale de voluntariat, dezvoltarea triunghiului parinte – elev – profesor, promovarea in media a procesului electoral din cadrul consiliului si, cel mai evident, prezenta in mediul online, insa aceasta este deja intr-o ascensiune foarte benefica pentru Consiliul Elevilor.

424565_562028673827201_1730931975_nAlin Cristea: Care ar fi primul lucru pe care l-ai schimba in Consiliul National al Elevilor?

Teodor Blidaru: Primul lucru care l-as schimba eu in consiliu ar fi mentalitatea, avem nevoie de colaborare, nu competitivitate, avem nevoie de un schimb continuu de idei, proiecte si experienta intre toate judetele.

Formatorii trebuie sa ne fie prieteni si sa treacem peste barierele de comunicare profesor-elev

Alin Cristea: Cum vezi tu relatia Consiliul National al Elevilor si structura suport a profesorilor formatori?

Teodor Blidaru: In viziunea mea, relatia Consiliului National al Elevilor cu formatorii trebuie sa fie una de suport reciproc. Rolul formatorilor este acela de a „educa” si dezvolta pe plan personal tinerii implicati in CNE. Consider ca formatorii trebuie sa fie pentru noi niste dascali, nu profesori. Formatorii trebuie sa ne fie prieteni si sa treacem peste barierele de comunicare profesor-elev.

Acest an a reprezentat pentru mine etapa de implicare intensa in cadrul Consiliului Elevilor si am raspuns mereu increderii pe care elevii mi-au acordat-o prin dedicatie si profesionalism (…) M-as descrie ca o persoana echilibrata, comunicativa si dinamica

Alin Cristea: Si acum trecand peste aceste detalii tehnice, ce tin de dezvoltarea organizationala, elevii ar vrea, cu siguranta, sa te stie pe tine ca membru in structurile Consiliului Elevilor, ca om. Cum ai descrie activitatea ta in Consiliul National al Elevilor, dar si cum te-ai descrie pe tine?

Teodor Blidaru: Inca de la inceputul vietii de liceu, Consiliul National al Elevilor a reprezentat pentru mine o scoala de lideri si, asa cum imi place mie sa il numesc, „o structura cu, despre si pentru elevi”. Si tot acum ceva timp am realizat ca pentru a putea aduce o schimbare in bine, in orice, intai este necesar sa te schimbi pe tine si sa iti doresti mai mult de la tine.

Acest an a reprezentat pentru mine etapa de implicare intensa in cadrul Consiliului Elevilor si am raspuns mereu increderii pe care elevii mi-au acordat-o prin dedicare si profesionalism, incepand de la Consiliul Scolar al Elevilor pana la Biroul Executiv al Consiliului National al Elevilor. Mi-am folosit toata experienta castigata in anii de voluntariat si programe internationale pentru a contribui cat mai activ la eficientizarea acestei structuri in care chiar cred, si anume Consiliul National al Elevilor. M-as descrie ca o persoana echilibrata, comunicativa si dinamica, care poate intelege si raspunde nevoilor si problemelor tuturor. De asemenea, duc mereu la capat ceea ce imi pun in minte.

Alin Cristea: Concret, cand ai luat contact prima data cu CNE, indiferent de nivel?

Teodor Blidaru: Concret, primul meu contact cu CNE a fost in clasa a-IX-a, cand am fost voluntar in cateva proiecte scolare. Intrucat o buna parte din clasa a-X-a am fost membru intr-un program international de schimb scolar, prima functie in Consiliul Elevilor am ajuns sa o ocup in toamna lui 2012, adica inceputul clasei a-XI-a.

Alin Cristea: Tedi, eu iti urez tot succesul din lume.

Teodor Blidaru: Iti multumesc din suflet!

Anunțuri

19 gânduri despre „Vrea sa devină liderul elevilor din România. Teodor Blidaru: Consiliul Elevilor, în momentul de față, se află deja în etapa de performare instituțională (…) Sunt o persoana ce duce mereu la capat ce isi pune in minte (…) Organizarea și comunicarea internă sunt accesibile, posibile și contribuie activ la eficientizarea activităților

  Ion Pacepa a spus:
  17 Ianuarie 2013 la 23:01

  Deci pentru presedintia Consiliului National al Elevilor candideaza un tip care nu a mai ocupat inainte nici o functie in consiliul elevilor. Sunt sigur ca are extraordinar de multa experienta…. Unde dracu ajunge consiliul asta?

   Cristea Alin a răspuns:
   17 Ianuarie 2013 la 23:04

   Ion Pacepa, daca mai doresti sa comentezi, foloseste un limbaj mai adecvat. Multumesc!

    Ion Pacepa a spus:
    17 Ianuarie 2013 la 23:06

    Ma scuzati domnule Alin, dar uneori cand vezi o asemenea incompetenta, oameni care se ascund in spatele limbajului de lemn, oameni care nu au facut nimic pentru CNE e cam greu sa te abtii.

  Anonim a spus:
  17 Ianuarie 2013 la 23:19

  Nu cred ca daca nu ai ocupat inainte o functie in cadrul CE, nu sti despre ce este vorba, nu poti imbunatatii situatia actuala si ca nu poti venii cu un suflu si idei noi. Poate e chiar mai bine ca nu vine din sistem, neluand parte la conflictele, de orice natura, din cadrul CNE. Din punctul meu de vedere ar fi un pas inainte pentru sistem!

   Ion Pacepa a spus:
   17 Ianuarie 2013 la 23:24

   Ce vizune progresista… Banuiesc ca nu stii nimic despre sistemul bursier. Numirea ta in functia de director al divizei investitii de la Goldman Sachs ar fi o ideea buna, un pas inainte pentru sistem pentru ca nu ai avut nici un habar ce facea banca asta inainte de a veni tu in ea. Intelegi paralela?

    Anonim a spus:
    17 Ianuarie 2013 la 23:33

    Cunoasterea se castiga si prin informare, nu doar prin vechime! Iar CNE este vocea elevilor, imi place comparatia pe care o faci intre elevi si bani! 😉

  Ion Pacepa a spus:
  17 Ianuarie 2013 la 23:37

  @Anonim Atat gestionarea banilor cat si a unui grup de elevi necesita experienta, cunoasterea sistemului, a greselilor din trecut. Sunt sigur ca Teodor Blidaru le are pe toate.

   Anonim a spus:
   17 Ianuarie 2013 la 23:44

   Fi sigur ca in momentul in care a luat decizia de a candida pentru aceasta functie, Teodor a fost complet informat despre toate deficientele sistemului.In acelasi timp iti garantez ca are experienta necesara, din conducerea unor alte structuri de voluntariat nonguvernamentale, si competenta de a forma si a conduce o echipa la cel mai inalt nivel.

  Monica Alina a spus:
  17 Ianuarie 2013 la 23:48

  In ceea ce priveste strategia de promovare, in special, eu vad o mica discrepanta intre „viziune bine conturata asupra dezvoltarii CNE” si termeni vagi, precum „informare, transparenta si reciprocitate”, care suna bine, dar in afara utilitatii calofile… nu descriu nimic „bine conturat”, concret.
  De asemenea, newsletter-ul ii informeaza doar pe cei deja abonati, adica cei ce stiu deja despre consiliu..
  Mi-ati putea, astfel, raspunde cum se va organiza aceasta informare, la nivel pragmatic, astfel incat sa ajunga si la cei care „nu cunosc cu adevarat” (sau nu cunosc deloc) „ceea ce inseamna CNE”?

   Ion Pacepa a spus:
   18 Ianuarie 2013 la 14:46

   La ce te astepti? Cand nu e in stare sa prezinta un plan concret, evident ca se rezuma la termeni vagi. Domnule candidat, un exemplu concret prin care dumneavoastra doriti sa schimbati mentalitatea? „Comunicarea cat mai eficienta intre membri este foarte importanta, si metodele de comunicare exista, este insa nevoie, in unele cazuri, de […] comunicare.” Deci pentru comunicare este nevoie de comunicare. Serios? 😮

    Ion Pacepa a spus:
    18 Ianuarie 2013 la 15:14

    *prezinte

  Alexandru M a spus:
  17 Ianuarie 2013 la 23:55

  Mi se pare mie sau in interviul acesta, domnul candidat a vorbit mult dar a spus nimic? Fără supărare, dar mă așteptam la răspunsuri ceva mai specifice, mai pe subiect. Dar e de înțeles, având în vedere că nu are experiență și nu știe cu ce se mănâncă funcția, e normal să nu știe ce să spună. Măcar a folosit un limbaj de lemn care să acopere deficientele, Îi transmit felicitări pentru asta.

  Alin, am pretenția la interviuri mai elocvente pe viitor.

   Ion Pacepa a spus:
   18 Ianuarie 2013 la 14:49

   Alexandru, cred ca ai surprins perfect strategia pe care a adoptat-o. Intr-adevar, limbajul lui nu transmite nimic concret. As dori sa vad care este raspunsul lui la aceasta.

  z a spus:
  18 Ianuarie 2013 la 20:37

  Sa intelg domnule Pacepa si domnule Alexandru M ca dumneavoastra ii sustineti pe cilalti canidadti?:))) ar trebui sa nu mai apara discuti de genul nu fac bn Cne.Tedy are dreptul sa candideze si sa fie votata la fel ca si Cody si Iulia.Cel mai bun va castiga dar va rog sa va abtineti de la comentari

   π a spus:
   19 Ianuarie 2013 la 15:34

   Cine e cody asta?

  x a spus:
  18 Ianuarie 2013 la 22:08

  Citez: „Tot ce vreau sa le raspund stimabililor (care nu stiu cat de bine informati sunt in legatura cu CNE) este ca nu am de gand sa le intorc acuzatiile acum si, daca doresc sa afle mai multe, ii invit pe data de 8 februarie sa urmareasca alegerile online pe wedu si sa lase membrii de drept ai CNE sa decida :). ” – T.B.

   Monica Alina a spus:
   19 Ianuarie 2013 la 0:24

   Va raspund si dvs. si comentatorului „Z”, deoarece urmaresc acum aceasta postare cu interes, in eventualitatea in care mi se va raspunde.
   Z:In primul rand, remarci precum „va rog sa va abtineti de la comentarii” incalca niste principii si drepturi stabilite inca de prin 1866. Daca aceasta ar fi dorinta autorului blogului, ar trebui scoasa optiunea de a posta comentarii. Eu as indemna mai degraba la o exercitare a dreptului la libera exprimare. As spera de asemenea sa vad comentariile semnate cu un prenume macar, de preferat personal, pentru a stii cui ma adresez in eventualitatea unui raspuns.
   X: Apoi, pentru a va satisface o curiozitate ipotetica, dar si a ma dovedi demna de un raspuns, as vrea sa mentionez ca am 4 ani de experienta in Consiliul Elevilor.
   Bineinteles, sunt neimplicata in procesul electoral, avand acum doar rol consultativ in structura suport a seniorilor CNE. Nu credeam totusi ca aceasta va impiedica sa mi se raspunda la niste intrebari pertinente, in opinia mea. Sunt interesata de viitorul CNE, drept pentru care am considerat de cuviinta sa ma interesez si despre candidatii care spera sa acceada la functia de presedinte CNE. Faptul ca intrebarile ii sunt adresate momentan doar lui Teodor Blidaru se datoreaza bineinteles faptului ca pana la ora actuala, din informatiile pe care le detin eu, este singurul interviu cu candidatii pentru acest post, care a fost publicat pe blog.
   Sper ca aceste precizari sa clarifice eventualele dvs. obiectii. Din respect pentru aceasta structura, CE, sunt insa de parere ca intrebarile nu ar trebui lasate fara raspuns. Pentru a face o paralela – vad ca sunt la mare cautare- as dori sa va intreb daca ati auzit vreun candidat la presedintia Romaniei refuzand sa raspunda la o intrebare dintr-o dezbatere din motivul „Asteptati pana pe data x, ca va voi da eu atunci mai multe informatii.” Cu stima.

   Ion Pacepa a spus:
   19 Ianuarie 2013 la 15:31

   Ca membru al Adunarii Generale, si elev cu experienta in CNE mult mai mare decat Teodor sunt jignit. Voi fi prezent in sala la alegeri, si sper ca acolo macar sa imi raspunda la intrebari.

    z a spus:
    21 Ianuarie 2013 la 22:11

    Din cate vad eu,Ion Pacepa aduce acuzati false sunt curios si eu domnule Pacepa pe cine sustineti la CNE?Dar asta nu conteaza conteaza faptul ca dvs sunteti un senior lipit de functie si nu acceptati alti membrii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s