PROTESTUL ELEVILOR DIN CALARASI. Elevi in curte, la geamuri si pe terasa liceului. Consiliul Elevilor din Liceul „Eminescu” a reactionat: „Elevii, reprezentati de conducerea Consiliului Elevilor, protesteaza fata de demiterea directorului”. Elevii au strigat: „Iesiti afara toata lumea!”. VEZI AICI IMAGINI DE LA PROTEST

Publicat pe Actualizat pe

protest 1In data de 31 ianuarie, cand sute de elevi au iesit in curtea Liceului „Eminescu” din Calarasi pentru a protesta fata de schimbarea din functie a directorului unitatii de invatamant, Consiliul Scolar al Elevilor din liceu a trimis Inspectoratului Scolar Judetean o petitie semnata de mai multi elevi.

In petitie se precizeaza ca „elevii Liceului „Mihai Eminescu” din Calarasi, reprezentati de conducerea Consiliului Scolar al Elevilor, protesteaza fata de schimbarea din functia de director a domnului profesor Constantin Mitra”. Elevii isi arata sustinerea fata de director, prezentand si o serie de motive in acest sens, printre care rezultatele profesionale deosebite.protest02

Peste 0 suta de elevi au protestat, in timpul orelor de curs, in curtea liceului din Calarasi, sustinandu-l pe directorul Mitra. In timp ce aproximativ 120 de elevi se aflau in curtea scolii, strigand sloganuri precum „Nu plecam in clase!”, „Mitrea director” si „Iesiti afara toata lumea”, alti elevi se aflau la geamurile liceului afisand pancarte inscriptionate cu diverse mesaje. Un alt elev a sarit de la etajul I al cladirii pe terasa, unde a fluturat o bucata de carton pe care scria: „Mitra director”. Protestul a durat aproximativ 2 ore.

Profesorul Mitra a fost destituit, iar atributiile sale au fost preluate de directorul-adjunct al liceului, Nicoleta Archiudean.

Anunțuri

2 gânduri despre „PROTESTUL ELEVILOR DIN CALARASI. Elevi in curte, la geamuri si pe terasa liceului. Consiliul Elevilor din Liceul „Eminescu” a reactionat: „Elevii, reprezentati de conducerea Consiliului Elevilor, protesteaza fata de demiterea directorului”. Elevii au strigat: „Iesiti afara toata lumea!”. VEZI AICI IMAGINI DE LA PROTEST

  Iulian a spus:
  2 Februarie 2013 la 15:56

  Apar noi amănunte. Se pare că va veni un director prin detaşare ceea ce arată fară putinţă de echivoc că întreg colectivul de cadre didactice de la Eminescu îl susţine pe domnul dr. prof. Mitra. Pretendenta se pare că este o profesoară de la Economic cu marele merit de a fi membră PSD.
  Totă tărăşenia pare a fi fost declanşată de lipsa de supunere oarbă şi aducere de osanale politrucilor ISJ proaspăt numiţi în funcţii şi care doreau să le fie recunoscute false merite cu ocazia inaugurării noii săli de sport. Răniţi în imensul orgoliu au hotărât îndepărtarea celui care are reale merite şi înlocuirea cu o profesoară de impostură şi parvenire.

  Iulian a spus:
  2 Februarie 2013 la 17:20

  Motivele reale:
  1. Neinvitarea unor politruci fără nici un merit la inaugurarea sălii de sport.
  2. Neafilierea la nici un partid politic.
  3. Neparticiparea masivă la propaganda electorală a USL mascată sub sărbătorirea zilei de 1 Decembrie.
  4. Un dialog deficitar (adică nu-i pupă-n dos) cu ISJ.

  Ce urmăreşte ISJ:
  1. Intimidarea oricărei manifestări personale în afara cadrului politic trasat de USL.
  2. Un exemplu clar de: „noi facem orice vrem” prin demiterea unei competenţe unanim recunoscute de cadrele didactice cu conştiinţă şi valoare. Demiterea unui PDL-ist ar fi creat prea multe valuri, aşa că s-au orientat spre cel mai capabil şi competent director, spre nenorocul lui neafiliat politic – singurul dintre cei controlaţi.
  3. Instaurarea unui climat de teroare arătând că pot distruge pe oricine. Dovada este faptul că va fi adusă politic o impostoare de la alt liceu, inferior. Cadrele de la Eminescu este clar că sunt solidare cu Mitră, dar nu se pot manifesta din cauza fricii de măsuri punitive declanşate de această Ana Pauker a învăţământului călărăşan. Dar cine ar avea curajul să candideze şi să aibă încredere în corectitudinea unui concurs în aceste condiţii?

  Prin toate acestea ISJ Călăraşi dovedeşte că este o structură politică opresivă, că nu promovează valorile umane, că nu reprezintă prin moralitate decât un exemplu negativ de oportunism şi arivism politic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s