A fost ales liderul elevilor din Romania: Iulia Miron din Cluj. Discursul castigator: „Votati o echipa unita, votati schimbarea, sa aducem Europa mai aproape”

Publicat pe Actualizat pe

8 februarie 2013. La Galati, in sediul Casei de Cultura a Studentilor, a avut loc Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor, in prezenta ministrului Educatiei, Remus Pricopie si a ministrului pentru Societatea Informationala, Dan Nica.iulia

In cadrul Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor, forul suprem de conducere al acestui organism, au fost alesi presedintele CNE si cei doi secretari ai consiliului.

Noul presedinte al Consiliului National al Elevilor este IULIA MIRON- eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai” din Cluj-Napoca si presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Cluj- aleasa in aceasta functie cu un numar de 16 voturi din 45.

Ceilalti doi candidati la presedintia Consiliului National al Elevilor au fost Calin Cocis, liderul elevilor din Sibiu (15 voturi) si Teodor Blidaru, liderul elevilor din Valcea (14 voturi).

Cu un numar de 39 de voturi dintr-un total de 45, Adunarea Generala l-a ales pe Razvan Cindea, liderul elevilor din Maramures, in functia de Secretar Executiv al Departamentului de Organizare Internă a Consiliului National al Elevilor.

Cu un numar de 22 de voturi dintr-un total de 45, Adunarea Generala l-a ales pe Cristian Girneata, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Vrancea, in functia de Secretar Executiv al Departamentului de Educatie si Comunicare a CNE.

Principalele declaratii ale candidatilor la presedintia Consiliului National al Elevilor:

Iulia Miron, Cluj: „Sa va spun un banc, sa ne destindem putin: Aristotel a murit. Platon a murit. Nici eu nu ma simt prea bine (…) Trebuie sa aderam la OBESSU (n.r. Uniunea Europeana a Consiliilor Elevilor). Avem deschidere catre Europa, batem la usa Uniunii Europene (…) Imi place sa discutam. Nu sustin aplanarea dezbaterilor, insa toate au o limita (…) Votati o echipa unita, votati schimbarea, sa aducem Europa mai aproape”

Teodor Blidaru, Valcea: „Trebuie sa realizam regulamente pe care sa si le respectam (…) Trebuie sa aparem in mass-media mai des, Consiliul National al Elevilor trebuie sa se faca vazut (…) Luati-va de mana! Asta e viziunea mea despre CNE (…) In 5 ani CNE va deveni partenerul principal al Ministerului Educatiei (…) Schimbarea este rolul Consiliului Elevilor (…)”

Calin Cocis, Sibiu: „Avem nevoie de pozitii oficiale ale CNE fata de actiunile Ministerului Educatiei (…) Imi doresc sa reusim sa lucram ca o echipa (…) Facem foarte multe proiecte pentru elevi, dar trebuie sa constientizam ca ii reprezentam pe elevi, suntem o structura reprezentativa (…) Principala problema a elevilor din Romania este aceea ca scoala nu pregateste un elev pentru viata (…) „

Anunțuri

3 gânduri despre „A fost ales liderul elevilor din Romania: Iulia Miron din Cluj. Discursul castigator: „Votati o echipa unita, votati schimbarea, sa aducem Europa mai aproape”

  Teslariu Stefan a spus:
  8 Februarie 2013 la 23:25

  Felicitari tuturor 😀

  Ana Popescu a spus:
  8 Februarie 2013 la 23:37

  Succes!

  Razvan a spus:
  10 Februarie 2013 la 1:15

  Daca nu ai mai denatura sensurile discursurilor, ar fi perfect. Te rog sa compari intr-un alt post, desigur, daca nu cer prea mult de la tine, discursul si coerenta vechiului presedinte CNE cu a actualului presedinte CNE. Vei fi surprins de diferente. Oricum, felicitari Iulia, ai ajuns aici, acum trebuie sa demostrezi ca poti face ceva.Felicitari de asemenea si sefilor de departamente! Sper sa va ridicati la inaltimea si prestanta vechiului Bex.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s