EXCLUSIV. Procuror DNA: „Cetatenii reclama la DNA din frustrari personale si invidie, nu dintr-o inalta constiinta civica”

Publicat pe Actualizat pe

DNA4Declaratia apartine procurorului DNA, Alina Stoica, procuror sef al Serviciului de combatere a infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, si a fost facuta la data de 30 martie 2013,  in cadrului unui eveniment organizat in Bucuresti, la Hotel Ibis Palatul Parlamentului, de catre Societatea Academica din Romania si finantat de Ambasada Statelor Unite in Romania.

Trainingul a fost legat de situatia coruptiei rezultate din administrarea fondurilor europene, la acesta participand jurnalisti, studenti, bloggeri, dar si reprezentanti ai societatii civile.

Procurorul a vorbit despre rolul Directiei Nationale Anticoruptie in investigarea fraudelor cu fondurilor europene, dar si despre rezultatele institutiei, inregistrate in acest domeniu.training hotel ibis

„Unica entitate, la nivel national, cu competente in investigarea fraudelor cu fonduri europene este DNA. Nici un Parchet din tara nu poate ancheta astfel de cazuri. Pe fonduri europene lucreaza aproximativ 30 de procurori, din cei 90 existenti la nivel national. Deseori, ne-am sesizat din mass-media, iar sesizarile anonime, normal sunt clasate, insa pe cele care au substanta le investigam. In anul 2012 au fost intocmite 54 de rechizitorii, privind 124 de inculpati, cu un prejudiciu total de 47 milioane RON si 5,5 milioane euro. Cele mai numeroase cazuri de fraudare a fondurilor europene sunt pe Fondul de Garantare in Agricultura, celebrul APIA, unde am inregistrat 26 de cazuri”, a declarat Alina Stoica.

Dupa ce un student, participant la eveniment, a facut referirea ca „procurorii nu te intreaba ce stii sau nu, ei au propriile convingeri”, procurorul DNA a precizat ca nu intelege aluzia, depasind momentul.

„Cand au frustrari personale, invidii, cetatenii reclama la DNA. Nu dintr-o constiinta civica inalta”, a mentionat, extrem de hotarata procurorul DNA, Alina Stoica, subliinind ca aceasta este opinia sa personala.

In cursul zilei de ieri, la evenimentul gazduit de Hotelul Ibis Parlament din Bucuresti, a participat si Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate.

2 gânduri despre „EXCLUSIV. Procuror DNA: „Cetatenii reclama la DNA din frustrari personale si invidie, nu dintr-o inalta constiinta civica”

  razvanrc a spus:
  30 martie 2013 la 16:12

  Nu este o surpriza mare. 45 de ani de comunism i-au invatat pe romani sa denunte si sa demaste dusmanii clasei muncitoare. Astazi, daca muncesti si esti mia avut este clar ca ai furat din avutul poporului. Unii imbogatiti peste masura chiar au furat, dar pe aia nu ii denunta nimeni!

  ciobotaru a spus:
  1 iulie 2013 la 11:58

  Cand procurorii ajung sa spuna asa ceva, democratia in statul respectiv nu mai atinge nici genunchiul broastei.dispretul fata de cetatean este strigator la cer. si mai e pkatita din banii acelor cetateni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s