EXCLUSIV: El este studentul basarabean care l-a imobilizat pe atentatorul de la Universitatea „Ghe. Asachi” din Iasi. Tanarul care a evitat producerea unui masacru: Zece litri de benzina si un obuz neexplodat se aflau in gentile psihopatului

Publicat pe Actualizat pe

student iasi
Studentul care l-a imobilizat pe atentatorul de la Iasi

Un tanar a intrat, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, in timpul examenului de licenta si a detonat un dispozitiv exploziv artizanal.  Individul, un fost student al Facultatii, in varsta de 38 de ani, se numeste Constantin Oliver Stan, acesta fiind in trecut internat de noua ori la Spitalul de Psihiatrie Socola. In bagajul pe care il avea asupra sa, barbatul avea un obuz neexplodat din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial si peste zece litri de benzina.

Stan a refuzat internarea in spital, desi a fost ranit la maini, in urma exploziei. In momentul deflagratiei, in sala se aflau aproximativ 40 de persoane, studenti si profesori . Atentatorul a fost imobilizat de Marian Platonov, un student al Facultatii de Telecomunicatii, originar din Mereni, Republica Moldova.

student iasi 2
Studentul care l-a imobilizat pe atentatorul de la Iasi

„Nu am mai trecut prin asa ceva, a fost ceva de nedescris. A fost o situatie limita, insa stiu ca am facut ceea ce trebuia, atunci cand l-am imobilizat. Vedeam doar in filme astfel de situatii, in Occident sau in Rusia, insa uite ca si la Iasi s-a intamplat asa ceva. In acele momente de disperare, unii colegi au vrut sa il arunce pe geam, iar altii il bateau”, a declarat studentul basarabean.

ANOSR cere consiliere psihologica pentru studentii de la Iasi

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, prin vocea liderului aliantei, Mihai Dragos, a cerut presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania, prof.univ.dr. Mihai Anitei sa ofere consiliere de specialitate studentilor de la Iasi care au fost martori la atentatul cu bomba din Universitate. Colegiul Psihologilor a mentionat ca intreprinde toate masurile necesare in acest sens.

„Am vorbit cu domnul Anitei si a precizat ca va lua legatura cu presedintele filialei Iasi a Colegiului Psihologilor si se vor lua masurile necesare, pe care le-am cerut. Am vazut studenti lesinati, traume psihice nu apar doar in urma unor leziuni fizice”, a declarat pentru cristeaalin.wordpress.com, presedintele ANOSR, Mihai Dragos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s