Agerpres-Fenechiu: Apogeul pupincurismului in presa, pe bani publici. Jurnalist in interviu: „DOAMNE FERESTE daca pierdeti procesul, TOATA LUMEA spune ca ati performat ca ministru”. Materialul a fost modificat

Publicat pe Actualizat pe

Relu Fenechiu12 iulie 2013, ora 10:18: Agentia nationala de presa AGERPRES a publicat un interviu cu ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu. Evenimentul Zilei vorbea de un „interviu binevoitor”, eu as spune scris, probabil, cu teancul de bacnote langa reportofon. Servilism terifiant.

12 iulie 2013, cateva ore mai tarziu: Relu Fenechiu este condamnat la 5 ani cu executare in dosarul „Transformatorul”. Ministrul paraseste cabinetul Victor Ponta si devine primul ministru condamnat la inchisoare in timpul mandatului.

O institutie de presa „independenta din punct de vedere editorial”, transformata cu „TRANSFORMATORUL”

AGERPRES este “o institutie publica autonoma de interes national, independenta din punct de vedere editorial, sub controlul Parlamentului Romaniei”. Agentia este condusa de Alexandru Giboi, director general avand rang de secretar de stat, fostul sef al Biroului de Presa al PSD.

agerpres_fenechiu_Interviul a fost realizat de jurnalistul Mario Cretu, directorul-general adjunct al AGERPRES.  Trecand peste faptul ca Cretu isi primeste salariul din contributiile la bugetul de stat ale fiecarui cetatean, modul in care acesta a inteles sa isi exercite profesia reprezinta o batjocora la adresa romanilor, dar si a breslei. Servilismul ce abunda in randurile interviului, dar si tupeul fara margini al jurnalistului (absolut necesar, in cazul in care nu credeai ca faci un interviu cu mama ta, pe care il vei publica pe blogul personal), dovedesc clar, daca mai era nevoie, ca a patra putere in stat isi vinde aceasta pozitie de langa podium. Cainele democratiei schioapata, pe bani publici.

Apogeul pupincurismului: „Doamne fereste daca veti pierde procesul, pentru ca scenariile sunt multiple. (…) Daca va fi o solutie pozitiva…toata lumea a spus ca este un ministru  care a performat, incepand cu primul-ministru.”

Tot 12 aprilie 2014, insa putin mai tarziu: Interviul a fost editat, intrebarea reformulata, iar pasajul cu „doamne fereste” eliminat. Ba chiar a fost trimisa o corectura si pe fluxul de stiri al agentiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s