Liderii elevilor din Romania ii raspund lui Ponta: „Suntem dezamagiti ca premierul ne considera prosti / Suntem tratati cu superficialitate. Stim ce inseamna PIB, la fel cum stim ce inseamna subfinantarea sistemului. Guvernul sa lupte pentru interesele cetatenilor, noi pentru ale colegilor nostri”

Publicat pe Actualizat pe

In prima zi de scoala, elevii constanteni au protestat in Parcul Primariei fata de plafonarea de catre Guvern a cuantumului maximal ce poate fi decontat pentru naveta acestora la tariful de 2 lei per km, cerand de asemenea alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru Educatie.

Aflat la Targu-Jiu, la deschiderea noului an scolar la  Colegiul National „Tudor Vladimirescu”, Victor Ponta a ramas surprins dupa ce jurnalistii l-au intrebat ce parere are despre protestul elevilor din Constanta.

„Elevii cer chestia asta? Elevii trebuie sa stie ce inseamna PIB-ul intai, ca sa ceara asta”, le-a raspuns premierul jurnalistilor.

Iulia MironRaspunsul elevilor, prin vocea liderului Consiliului National al Elevilor (CNE), Iulia Flavia Miron nu a intarziat sa apara. Presedintele CNE a declarat pentru cristeaalin.wordpress.com ca analizand declaratia primului-ministru, reiese clar ca acesta trateaza cu superficialitate problemele elevilor.

„Dupa declaratia premierului, imi dau seama ca solicitarile elevilor sunt tratate cu superficialitate. Elevii care protesteaza pentru respectarea Legii Educatiei Nationale, pentru acordarea a 6% din PIB pentru educatie stiu ce inseamna PIB. Mai mult, știu ce inseamna subfinanțarea sistemului educational, știu ce inseamna alocarea a 3.6% din PIB pentru educatie , in loc de 6%. Elevii sunt beneficiarii directi ai actului educational, iar dincolo de calculul unei formule, sunt direct afectati de problemele unui sistem neadaptat nevoilor socio-economice actuale. Sustin actiunile elevilor din Constanta. Subfinantarea sistemului educational afecteaza prezentul si viitorul societații romanesti. Consecintele sunt grave și multiple, atat in ceea ce priveste dezvoltarea personala si profesionala a elevilor, cat și oportunitatile pe care acestia le vor avea in viitor. Educatia este considerata ca fiind o prioritate nationala, insa nu a fost tratata corespunzator. Este datoria reprezentantilor elevilor sa lupte pentru apararea intereselor colegilor lor, la fel cum este datoria parlamentarilor si a Guvernului sa lupte pentru interesele cetatenilor”, a declarat Iulia Flavia Miron.

Protest ConstantaAlexandru Bajdechi, presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, initiatorul protestului de luni, a precizat pentru cristeaalin.wordpress.com ca elevii din Constanta au fost dezamagiti de faptul ca premierul ii considera, prin declaratiile din prima zi de scoala, „prosti”.

„Toti elevii de la protest au fost socati cand au auzit vorbele premierului, iar toti colegii mei sunt dezamagiti de faptul ca primul-ministru ne considera prosti.  Victor Ponta considera invatamantul doar un capitol bugetar. Prin faptul ca a luat in ras protestul nostru nu face nimic altceva decat sa releve interesul guvernantilor pentru invatamant si lipsa de cunoastere a programei scolare, care prevede faptul ca elevii studiaza economia, inclusiv notiunile legate de PIB in clasa a XI-a”, a precizat liderul elevilor constanteni.

Un gând despre „Liderii elevilor din Romania ii raspund lui Ponta: „Suntem dezamagiti ca premierul ne considera prosti / Suntem tratati cu superficialitate. Stim ce inseamna PIB, la fel cum stim ce inseamna subfinantarea sistemului. Guvernul sa lupte pentru interesele cetatenilor, noi pentru ale colegilor nostri”

    Tudorel Bejinaru a spus:
    18 septembrie 2013 la 2:47

    bravo elevi,la ce altceva sa ne asteptam de la un plagiator.ca, a plagiat nu-i nici o crima,foarte grav e ca a juns prim-ministru,de unde ne vede si prosti….i-mi este mila de cei ce l-au votat,dar el cand ne crede prosti,stie el ceva….uitati-va la cati il sustin inca,si atunci ii dau dreptate!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s