AUDIO EXCLUSIV Mitropolia Clujului: „Riscam sa ajungem sub ocupatie. Uniunea Europeana, la fel ca Imperiul Austro-Ungar. Remus Cernea trage Parlamentul impotriva lui Dumnezeu”

Publicat pe Actualizat pe

Dumitru CobzaruUnul dintre cei mai importanti clerici din Mitropolia Clujului si Feleacului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, slujitor al Catedralei mitropolitane din Cluj, a lansat un atac dur la adresa Uniunii Europene, facand referiri chiar si la Parlamentul Romaniei, in timpul unei slujbe.  In fata a sute de credinciosi, in data de 21 octombrie a.c. , arhimandritul Cobzaru, care indeplineste demnitatea de Exarh al Manastirilor din Mitropolia Clujului, a precizat ca evenimentele recente din Romania se aseamana cu momentele istorice de acum trei secole, cand Transilvania se afla sub ocupatie austro-ungara.

„Se doreste ca Biserica sa dispara”

„Sunt atat de actuale momentele istorice traite acum aproximativ trei sute de ani, pentru ca se continua aceeasi atitudine. Numai suntem sub ocupatie austro-ungara, ci probabil suntem sub ocupatia Comunitatii Europene, care nu vrea altceva decat a vrut Imperiul Austro-Ungar, in ceea ce ne priveste. Nu se mai darama bisericile cu tunul, dar se doreste ca biserica sa fie dezonorata si pusa la punct, cu ghilimele de rigoare, si daca se poate sa taca, daca nu sa dispara”, a marturisit importantul reprezentant al Mitropoliei Clujului.

Arhimandritul Cobzaru, fost staret al Manastirii Necula, a criticat si proiectul „Rosia Montana”, spunand ca dincolo de factorul ecologic, se risca contaminarea identitatii nationale si crestine a poporului roman.

„Si intelegeti dumneavoastra ca sunt forte dincolo de noi care, probabil, vor reusi sa faca ceea ce au reusit strainii acum 300 de ani. La Rosia Montana se darama si biserici, se stramuta nu numai vii, ci si mortii din cimitire si, asa cum stiti, riscam sa fim contaminati, practic, din punct de vedere ecologic, dar este vorba si despre identitatea noastra nationala si despre identitatea noastra crestina”, a precizat Cobzaru.

Juramantul de investitura a deputatului Remus Cernea a fost un alt subiect pe care Arhimandritul Dumitru Cobzaru a tinut sa il impartaseasca credinciosilor aflati in Catedrala mitropolitana. Exarhul Manastirilor din Mitropolia Clujului considera ca Cernea impune legi imorale, tragand Parlamentul Romaniei impotriva lui Dumnezeu si a Bisericii.

„Am spus acum cateva saptamani din fata acestui Sfant Altar despre omul din Parlamentul Romaniei care nu a vrut sa jure pe Sfanta Scriptura cand si-a preluat mandatul de deputat al Romaniei si care lupta impotriva lui Dumnezeu pe fata si reuseste sa traga un intreg parlament impotriva lui Dumnezeu si a Bisericii, reusind sa impuna legi imorale si necrestine”, a mai adaugat parintele Cobzaru.

„Transilvania nu mai este a noastra cand este vorba de proprietate

Cobzaru a vorbit si despre celebra retrocedare a satului Nadas din Transilvania, spunand ca „riscam sa ajungem din nou sub ocupatie straina”.

„De asemenea, si vreau sa dau acest exemplu pentru ca el a fost doar amintit in treacat in presa romaneasca, in ce priveste proprietatile din Transilvania. Riscam sa ajungem din nou sub ocupatie straina asa cum am fost o mie de ani pentru ca pamanturile nu ne apartin desi ne-am rascumparat de mai multe ori pamantul nostru. Si ati auzit ca se revendica teritorii foarte mari din Transilvania care au fost candva proprietatile grofilor. Si nimeni nu spune nimic, si se tace, si Transilvania nu mai este a noastra cand este vorba de proprietate. Dar trebuie sa cunoastem, iubiti credinciosi, ca Transilvania e a noastra, inclusiv proprietatile.
Nu avem nimic cu nimeni, cu credinta nimanui sau cu avutul nimanui. Dar, in ce ne priveste, trebuie si suntem datori si responsabili de istoria noastra, de credinta noastra, de identitatea noastra nationala”, a mai marturisit oficialul Mitropoliei Clujului.

Arhimandritul Dumitru Cobzaru, Exarh al Manastirilor din Mitropolia Clujului, s-a nascut la Iasi, in anul 1972.  In perioada 1 octombrie 2000- 8 ianuarie 2009, Cobzaru a fost staret al Manastirii Necula, iar din anul 2008 este Exarh al Manastirilor din Mitropolia Clujului.  In anul 2004, monahul a primit Crucea patriarhala a Patriarhiei Ecumenice, iar in 2011 pe cea a Patriarhiei Romane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s